Ελλάδα

Πολιτική

Κόσμος

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των 7 για την Ελλάδα

syn.jpg

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας, και αμέσως μετά τη σύνοδο Κορυφής, ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η μίνι σύσκεψη κορυφής που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επταμερούς θα ζητήσει τα ακόλουθα:

Να επιβεβαιωθεί η βούληση όλων για την τήρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η απόφαση δεν προβλέπει 5η αξιολόγηση και εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά [μέιλ Χαρδούβελη]. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα απαιτούνταν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζουμε ότι στις δύο πρώτες συνεδριάσεις δεν υπήρξε κοινό ανακοινωθέν επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την ολοκλήρωση του «τρέχοντος προγράμματος».
Αποσαφήνιση των «δράσεων» και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που απορρέουν από τη συμφωνία  της 20ης Φεβρουαρίου. Εφαρμογή του εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων όπως προτάθηκε από τον Γ. Βαρουφάκη με επιστολή του προς το Eurogroup, η οποία και είχε γίνει αποδεκτή.
Να βρεθεί χρηματοδοτική λύση προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστούν οι συζητήσεις για να υπογραφεί η νέα συμφωνία.

Πηγαδάκια και συζητήσεις

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με αρκετούς ηγέτες της ΕΕ, ενώ, αίσθηση προκάλεσαν κυρίως τα τετ α τετ με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Μάλιστα, στη στιχομυθία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Φρανσουά Ολάντ του είπε «Αλέξη, απόψε πρέπει να βρεθεί λύση» με τον κ. Τσίπρας να σηκώνει τον αντίχειρά του σαν να λέει «ΟΚ».

 

Ελλάδα

Notam: Παρατείνονται έως τις 19 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού

κορωνοϊός αεροδρόμιο

Έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation).

Ως εκ τούτου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από την Notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:
Πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
Κρατικές πτήσεις (state flights).
Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
Πτήσεις της Frontex (frontex flights).
Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Καστοριά: Επιχείρηση για την διάσωση μικρού ζαρκαδιού