Ελλάδα

Οικονομία

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ

kifi.jpg

Στους φορείς υλοποίησης εναπόκειται η καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας μετά από επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες όπου εντοπίζονται προβλήματα.

Οι περιφέρειες διαβεβαίωσαν ότι οι διαχειριστικές αρχές των ΠΕΠ έχουν ήδη διασφαλίσει όλους τους αναγκαίους πόρους και έχουν ολοκληρώσει από πλευράς τους τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πιστωθούν, κατανεμηθούν ή αποσταλούν στα Περιφερειακά Ταμεία τα κονδύλια που πρέπει να εκταμιεύσουν οι δικαιούχοι των πράξεων των ΚΗΦΗ για την πληρωμή των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου «εναπόκειται στους φορείς υλοποίησης των δομών αυτών (Δήμοι, Νομικά τους Πρόσωπα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις κλπ) να εκταμιεύσουν αμέσως τα χρήματα που τους έχουν πιστωθεί ή να ζητήσουν να τους πιστωθούν όσα δικαιούνται». 

Το πρόβλημα μη καταβολής δεδουλευμένων αφορά μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που έχουν ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Ελλάδα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες προκαλούν σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό