Ελλάδα

Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Να κλείσουν γρήγορα οι εκκρεμότητες

Ντάισελμπλουμ

Την ανάγκη να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Ενθαρρύναμε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί το γρηγορότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup και έκανε θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας.
Υπογράμμισε μάλιστα πως θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά καθώς και ότι η οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν. Τόνισε εξάλλου ότι «υπάρχει σαφής κατανόηση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στόχος όλων».

Μοσκοβισί: Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν

​Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Είχαμε καλή συζήτηση που μας επιτρέπει να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον. Παραμένει στόχος να κλείσει η αξιολόγηση, σημείωσε και αυτό απαιτεί μια παγκόσμια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, το δημοσιονομικό μονοπάτι και τη μεσοπρόθεσμη πορεία.
«Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει πίσω», τόνισε. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να χτίσει η Ελλάδα στην καλύτερη του αναμενόμενου οικονομική πορεία.
Όπως είπε ελπίζει να γυρίσουν πολύ σύντομα οι θεσμοί στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Μπορούμε να το κάνουμε αν όλοι κάνουν την κατάλληλη προσπάθεια. Δεν είμαστεμακριά, τόνισε.

Ρέγκλινγκ: Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Πάρθηκαν οι νομικές αποφάσεις για να αρχίσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμών μέτρων, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM. Εκτίμησε ότι είναι πολύ σημαντικά για την μείωση του επιτοκιακού ρίσκου και την βιωσιμότητα του χρέους και περιέγραψε τις βασικές κινήσεις που θα γίνουν.
Σύμφωνα με το DSA θα μειωθεί περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες το χρέος με ορίζοντα το 2060 και κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες το μεικτό κόστος εξυπηρέτησης.
Βελτιώνουμε τις συνθήκες σε ότι αφορά το χρέος και αυτό θα βοηθήσει να επιστρέψει η χώρα στις αγορές, ανέφερε.
Επανέλαβε ωστόσο ότι η επιτυχία του προγράμματος θα κριθεί από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και γι’ αυτό είναι σημαντική η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
 

Ελλάδα

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

πανελληνιες 2021

Στα μαθήματα Ιστορίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσικής (Ο.Π. Θετικών Σπουδών + Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και Οικονομίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και πληροφορικής), διαγωνίζονται σήμερα Τρίτη, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Δείτε τα θέματα που "΄έπεσαν"

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Δείτε εδώ τα θέματα της Οικονομίας

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Φωτογραφίες 40 ανήλικων κοριτσιών στο κινητό του 35χρονου κτηνοτρόφου

Ηράκλειο: Η μεταμεσονύχτια βόλτα... σταμάτησε απότομα

Επίθεση σοκ σε γυναίκα: Την έδειρε και της ξερίζωσε τούφες και δέρμα από το κρανίο