Ελλάδα

Οικονομία

Εισφορές έναντι στον ΟΓΑ από τον Ιανουάριο

oga.jpg

Μέρος των εισφορών ΟΓΑ θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν οι αγρότες από 1/1/2017 και στη συνέχεια να προχωρούν σε εξόφληση, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε στη Bουλή,

Πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 59 δίνεται η δυνατότητα από 1/1/2017 σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να καταβάλλουν σε πρώτη φάση μέρος των ασφαλιστικών τους εισφορών και ταυτόχρονα να επιβαρύνονται με τις νόμιμες προσαυξήσεις μόνο για το εναπομείναν ποσό που οφείλουν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι αγρότες ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν όλο το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούσε στο εξάμηνο και δεν ήταν δυνατή τμηματική καταβολή (π.χ. για έναν ή δυο μήνες μόνον). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν δεν ήταν σε θέση να καταβάλλουν χρήματα για όλο το εξάμηνο, να μην πληρώνουν καθόλου, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται χρέος.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα