Ελλάδα

Οικονομία

Αύξηση 10% του τουρισμού πολυτελείας

3db2b5ec7ce88094a7b3cdf0e42b30b5.jpg

Για αύξηση του τουρισμού πολυτελείας κατά 10% έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ αύξηση παρατηρείται και στις επενδύσεις στον κλάδο. Σύμφωνα με την ίδια το 2016 κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου 142 φάκελοι για νέα και υφιστάμενα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών, για ειδικές τουριστικές υποδομές και για τρία νέα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα.
Επίσης, στον αναπτυξιακό νόμο κατατέθηκαν έως τον Μάρτιο, 251 προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις, που αντιπροσωπεύουν το 50% της συνολικής αξίας των προτάσεων.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε ότι η στροφή σε νέες αγορές, όπως αυτές της Κίνας, της Μ. Ανατολής και της Ινδίας, συνοδεύτηκαν με την ενίσχυση παραδοσιακών αγορών, όπως αυτές της Γερμανίας, της Αγγλίας, αλλά και της Πολωνίας, Ρωσίας, Αμερικής.
«Ο τουρισμός πολυτελείας αυξήθηκε κατά 10%» είπε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας ότι στη χώρα μας έρχονται περισσότεροι τουρίστες που ξοδεύουν πάνω από τον μέσο όρο και επιλέγουν πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία.
Ερωτηθείσα για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, που είτε είναι κλειστά για το κοινό, αν και επισκέψιμα, είτε με περιορισμένο ωράριο, η κ. Κουντουρά είπε, ότι το άνοιγμά τους είναι ένα αίτημα όλης της Ελλάδας και πως αυτό που η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε, είναι να ανοίξουν ήδη περισσότεροι από 40 χώροι και να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, από 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.
Σύμφωνα με την Υπουργό, ο θεματικός τουρισμός αλλά και η στροφή σε νέες αγορές είναι εργαλεία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία, όπως είπε, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών, με πολύ σημαντικές πληρότητες.
Για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, η κ. Κουντουρά είπε, ότι έχουν συνδεθεί πλέον με περισσότερους προορισμούς και αναπτύσσονται τουριστικά συνεχώς.
Στόχος ήταν, τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα, να γίνουν πόλεις που δέχονται τουρίστες για περισσότερες από μία ή δύο μέρες και αυτό, όπως είπε η κ. Κουντουρά, «το καταφέραμε με ειδικά προγράμματα και σε εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια, τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλ.Θάνο, τα Επιμελητήρια και βεβαίως και τον Δήμο. Δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν. Πετύχαμε μια αύξηση του τουρισμού η οποία είναι συλλογική δουλειά».
«Παράλληλα, έχουμε πετύχει να φέρουμε πολύ περισσότερες πτήσεις με σκληρές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες και με εταιρείες low cost, με τσάρτερ και με tour operators, οι οποίοι νοικιάζουν και φέρνουν δικά τους αεροσκάφη, από τα Βαλκάνια, τη Ρωσία, από τη Γερμανία, την Ολλανδία από τη Γαλλία, χώρες από τις οποίες στο παρελθόν είχαν μικρότερη ζήτηση για τη Β. Ελλάδα. Βάλαμε επίσης πτήσεις από Αγγλία για Σάμο, ενώ συνδέσαμε τη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις, όχι μόνο με πρωτεύουσες χωρών, αλλά και με άλλες πόλεις» είπε η υπουργός.
«Όλη αυτή η αύξηση στις διεθνείς πτήσεις, που είναι περίπου 2.000 νέες πτήσεις για το 2017, νομίζω ότι θα φέρουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε όλα τα μεγέθη» σημείωσε.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για την Αρκαδία - Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

κορωνοϊός εμβόλιο κορωνοϊού

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρωνθα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Απομακρύνεται η άρση lockdown την 1η Μαρτίου

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση με 86 κρούσματα σε 24 ώρες

Ηράκλειο - Rapid test: Οι έλεγχοι στην πόλη απέδειξαν το λάθος με το lockdown