Ελλάδα

Οικονομία

Ανοίγει η εφαρμογή στο Taxisnet για διορθώσεις του Ε9

taxisnet.jpg

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για τους φορολογουμένους που θέλουν να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο φετινό Ε9, τα οποία βάσει του ΕΝΦΙΑ που κλήθηκαν να πληρώσουν τους κόστισαν πολύ ακριβά…

Τα κυριότερα από αυτά αφορούν λανθασμένη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που είχε αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η έκπτωση του 20% που χορηγείται σε αυτή την κατηγορία των ακινήτων.

Πολλοί φορολογούμενοι, αν και έκαναν ακριβώς ό,τι και πέρυσι, δηλαδή πληκτρολόγησαν τη λέξη «κενό» στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων (Ε2) δεν πήραν την έκπτωση, διότι έπρεπε να επιλέξουν και την προσυμπληρωμένη ένδειξη «κενό» στο Ε2.

Πάντως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν τη διόρθωση ή αν θα γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση.
Αλλα συνηθέστερα λάθη αφορούν:

♦ Λανθασμένη δήλωση επιφάνειας, σε ακίνητα στα οποία έχει τακτοποιηθεί ο ημιυπαίθριος χώρος. Η επιφάνεια του ημιυπαίθριου θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά ως επιφάνεια κύριας χρήσης.
♦ Λανθασμένη δήλωση της επιφάνειας του οικοπέδου στα ακίνητα που δεν διαθέτουν οριζόντια ιδιοκτησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναγραφεί και η επιφάνεια του συνολικού οικοπέδου στη γραμμή ενός από τα δικαιώματα που υπάρχουν στο ακίνητο και δηλώνονται από τον ιδιοκτήτη.

Οι όποιες διορθώσεις θα γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
 

Ελλάδα

Η Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψαν την μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία

Από την υπογραφή της συμφωνίας

Η Ελλάδα υπέγραψε με το Ισραήλ την μεγαλύτερη έως σήμερα συμφωνία για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και μετέδωσε το Reuters.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων Elbit Systems Ltd. θα λειτουργεί ένα κέντρο εκπαίδευσης για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία με βάση ένα συμβόλαιο ύψους περίπου 1,65 δισ δολαρίων, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο.

Η εταιρεία Elbit ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει ολόκληρο τον εκπαιδευτικό στόλο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας--που αποτελείται από δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και T-6-- με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα τον συντηρεί για περίπου μια εικοσαετία.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Εύσημα ΠΟΥ στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της στην πανδημία

Συνάντηση Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σούκρι στο Κάϊρο