Ελλάδα

Κρήτη

"Πέφτουν" οι υπογραφές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

αεροδρομιο χανιων

Κλείνει και τυπικά, σήμερα, η πρώτη από τις ιδιωτικοποιήσεις - θρίλερ, αυτή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων.

Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης σύμφωνα με όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί και για το συγκεκριμένο θέμα, έχει προκαλέσει τριβές και ένταση, αλλά και μία προσφυγή της ΣτΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο Σαββατοκύριακό έβαλαν υπογραφές τους στη σύμβαση οι δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους υπουργούς, δηλαδή οι Ευ. Τσακαλώτος και Π. Καμμένος, και σήμερα αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο τρίτος εμπλεκόμενος, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης.

Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, υπογραφή στη σύμβαση ο κ. Σπίρτζης δεν είχε βάλει. Από αυτόν επομένως εξαρτάται και το αν θα κλείσει σήμερα το ντιλ ή όχι, αφού αντιπροσωπεία της Fraport βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει τη συμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα πάντως με τον προγραμματισμό, οι υπογραφές πρόκειται να «πέσουν» σήμερα το πρωί.

 

Ελλάδα

Εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες

εμβόλιο κορωνοϊού

Ανοίγουν μέσα στον Απρίλιο, οι πλατφόρμες για ραντεβού εμβολιασμού επιπλέον πληθυσμιακών ομάδων.

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων κατηγορίας Β (καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.λπ.), ανοίγει σταδιακά την Παρασκευή 16 Απριλίου. Πρόκειται για 800.000 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 18-59 ετών.

Επιπλέον, την Τετάρτη 21 Απριλίου, πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, για τους εκπαιδευτικούς και για ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους. Την Τετάρτη, εξάλλου, θα παραληφθούν 33.000 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1606 νέα κρούσματα - 76 θάνατοι και 781 διασωληνωμενοι

Κορωνοϊός - Θεοδωρίδου: έρευνες για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 16 ετών