Ελλάδα

Κοινωνία

Παρέμβαση της ΠΕΙΡΑΣ για το αγγελιόσημο

mikrofono.jpg

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Κατρούγκαλο και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσο η ΠΕΙΡΑΣ( Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών) παρεμβαίνει στο θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη με το αγγελιόσημο.

Όπως επισημαίνεται, από την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το αγγελιόσημο στα ραδιόφωνα της περιφέρειας ζητάμε από τους εκάστοτε κυβερνώντες να μας απαλλάξει από αυτό το ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ για εμάς ΒΑΡΟΣ.
Αντίθετα με τις Τοπικές Εφημερίδες οι οποίες όχι μόνο εξαιρούνται από την επιβάρυνση με αγγελιόσημο για τις καταχωρήσεις σε αυτές, αλλά εισπράττουν μέρος αυτού, η προβολή στο Τοπικό Ραδιόφωνο επιβαρύνεται με 21.5% αγγελιόσημο σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 2644/1998 αυξάνοντας το κόστος προβολής σε μέρος διαφημιζομένων, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα σε ιδιοκτήτες ή εργαζομένους στα Μέσα μας.
Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ερμηνεία του άρθ 16 σχετικά με τον  υπόχρεο καταβολής, και τον γραφειοκρατικό φόρτο και κόστος με το οποίο επιβαρύνονται τα μέλη μας, η ανταγωνιστικότητα μας σε σχέση με τα τοπικά έντυπα πλήττεται άμεσα.

«Πιστέψαμε ότι με την αποφασιστικότητα που διακρίνει την σημερινή Κυβέρνηση, θα απαλλασσόμαστε δια παντός από αυτό το μη ανταποδοτικό ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ» αναφέρεται στην επιστολή η οποία καταλήγει: 
«Διαβάζουμε σήμερα ότι το Υπ. Εργασίας συγκαλεί τριμερή συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου) και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. 
Η ΠΕΙΡΑΣ, το μόνο Σωματείο εργοδοτών Ρ/Σ της Περιφέρειας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης), που επιβαρύνονται χωρίς λόγο, δεν προσεκλήθη.
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ατυχή απόφαση σας να μην καλέσετε τα ραδιόφωνα της περιφέρειας και παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη / διαβιβαστεί στους αρμόδιους που περιφρονούν τον κλάδο μας (αλλά του ζητούν να πληρώνει Αθηναϊκά Ταμεία) ότι η θέση μας είναι πάγια και σταθερή: Κάντε ότι θέλετε με το Ταμείο των Αθηναίων δημοσιογράφων, αρκεί να περιληφθεί διάταξη που θα μας απαλλάσσει από αυτό τοΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ.»

Ελλάδα

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Έκτακτη ειδοποίηση από το 112

112

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική από φωτιά που έχει ξεσπάσει σε βυτιοφόρο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Η περιοχή εκκενώνεται προληπτικά, καθώς η πυρκαγιά στο βυτιοφόρο είχε ως αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και μία αποθήκη που είχε φιάλες προπανίου.

 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως εκκενώνεται προληπτικά η ευρύτερη περιοχή στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου ενώ επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

 

 

Από την υπηρεσία «112» της Πολιτικής Προστασίας εστάλη στους κατόχους κινητών στην περιοχή μήνυμα με το οποίο καλούνται οι πολίτες να καταφύγουν σε κλειστό κτήριο και να μείνουν μακριά από παράθυρα, λόγω κινδύνου έκρηξης.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Γώγος: Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως -Τι είπε για τις μυοκαρδίτιδες

Γιάννης Πλακιωτάκης: Τι εξαιρείται από την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βαριά ποινική δίωξη στον πιλότο