Ελλάδα

Κοινωνία

Δωρεάν νερό για έναν χρόνο σε 58.000 νοικοκυριά

nero.jpg

Νερό δωρεάν για έναν χρόνο μέσω του νέου κοινωνικού τιμολογίου θα παρέχει η ΕΥΔΑΠ σε πάνω από 110.000 πολίτες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ενώ ξεκινά και πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών με δόσεις με πρόβλεψη απαλλαγής από τόκους και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΥΔΑΠ, προχωρά η καθιέρωση νέου κοινωνικού τιμολογίου με παροχές που αφορούν δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όλοι οι δικαιούχοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ , όπως αναφέρει το in.gr. Μέσω αυτού, θα παρέχεται δωρεάν νερό για έναν χρόνο και συγκεκριμένα 6 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο για κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη. Για κάθε επιπλέον μέλος θα παρέχονται δωρεάν επιπλέον 3 κυβικά νερού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα στα ΚΕΠ εντός των επομένων ημερών. 

Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσει σε διακανονισμούς χρεών, δίνοντας τη δυνατότητα απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα στους δικαιούχους. Ο διακανονισμός οφειλών θα πραγματοποιείται για χρέη άνω των 60 ευρώ, ενώ η ελάχιστη δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.

Διακοπή στην παροχή νερού θα προβλέπεται σε περίπτωση καθυστέρησης στην καταβολή τριών δόσεων.
 

Κοινωνία

Λαμία: Ηλικιωμένος πυροβολούσε τον... Θεό επειδή κόλλησε κορονοϊό

Πυροβολισμός

Ένας ηλικιωμένος στη Λαμία τα έβαλε με τα θεία επειδή βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έπρεπε να μπει σε καραντίνα.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 9, στην κοινότητα Αγία Παρασκευή στη Λαμία. Ο ηλικιωμένος ήταν ήδη τρεις μέρες σε καραντίνα επειδή είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Βγήκε στην αυλή του σπιτιού του και με το κυνηγετικό του όπλο άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Οι γείτονες βγήκαν στο δρόμο για να δουν τι συμβαίνει και κάλεσαν την αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που πήραν την καραμπίνα από τα χέρια του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο ηλικιωμένος ήταν καλά στην υγεία του και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν άντεχε την καραντίνα και τα έβαλε με τον Θεό επειδή κόλλησε κορονοϊό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Ποιες δραστηριότητες απαγορεύονται

Χανιά: Εντόπισαν ιστιοφόρο που είχε ναυαγήσει πριν από 13 ημέρες στην Κύθνο!

ESPA BANNER