Ελλάδα

Κόσμος

Αντζελίνο Αλφάνο: Η Ελλάδα να μην αφεθεί μόνη της

αλφάνο

Την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη», εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, με αναφορά στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

«Η αυταπάτη ότι μπορεί να αφεθεί όλο το βάρος του προβλήματος στις πλάτες της Αθήνας θα οδηγούσε το όλο σύστημα σε κατάρρευση και θα ήταν, συνεπώς, ένα πρόβλημα για όλους», προσθέτει ο Αλφάνο.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, με αναφορά, πάντα, στο ίδιο θέμα, τονίζει:

«Ο κίνδυνος να ανοίξει η θαλάσσια διαδρομή προς την ιταλική περιοχή της Απουλίας, περνώντας από την Αλβανία, υπάρχει, πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αλλά θα ήταν ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εργασθούμε μαζί με όλους τους εταίρους μας. Γνωρίζουμε το τι σήμανε στο παρελθόν η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αλβανία και ετοιμάζουμε ένα σχετικό σχέδιο».

Ο Αντζελίνο Αλφάνο προσθέτει ότι «η Ευρώπη δεν στάθηκε ικανή, έως τώρα, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» και αποσαφηνίζει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία με τα hotspots.

«Παρότι, όμως, υπερίσχυσε η αρχή της ίσης κατανομής, σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση των προσφύγων μεταξύ των 28 κρατών-μελών και τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών τα πράγματα πάνε πολύ, πολύ άσχημα», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Η Ιταλία μπλοκάρει το TikTok σε ανήλικους μετά τον θάνατο 10χρονης από ασφυξία

TikTok

Η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες η ηλικία των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα. Η ανεξάρτητη αυτή Αρχή, ζητά από την διοίκηση της πλατφόρμας να εξακριβώσει η ίδια, τα στοιχεία των χρηστών της.

Η απόφαση ελήφθη μετά τον τραγικό θάνατο ενός δεκάχρονου κοριτσιού το οποίο έχασε την ζωή του στην Ιταλία, ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει την συμμετοχή του σε «ακραία πρόκληση» και να την αναρτήσει στο tik tok. Η δεκάχρονη Αντονέλα από την Σικελία, έσφιξε μια ζώνη στο λαιμό της και έχασε την ζωή από ασφυξία. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο ήταν μάταιη, διότι όταν έφτασε ήταν κλινικά νεκρή. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.

Οι εισαγγελείς της Σικελίας άρχισαν δυο ξεχωριστές έρευνες, ενώ μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι αυτό είχε πέντε σελίδες, σε δυο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να αποσαφηνιστεί αν τις είχε δημιουργήσει όλες η άτυχη Αντονέλα, ή ενήλικες χρήστες.

Η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων έλαβε την συγκεκριμένη απόφασή της με στόχο την προστασία των ανηλίκων. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα επανεκτιμηθεί το όλο αυτό θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- TikTok: «Κλειδώνει» όλους τους λογαριασμούς ανηλίκων κάτω των 16 ετών