Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

μαστροπεία
 clock 08:39 | 27/04/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστροπείας, με γραφεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και το εξωτερικό -τη Γαλλία και τη Γερμανία- εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν 17 μέλη του ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως “εγκέφαλος”, κάτοικος Βούλας 50 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι σκιώδης ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Γκάζι.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται άλλα 13 μέλη του κυκλώματος ανάμεσα στα οποία και ένας γνωστός «μάνατζερ» που έχει και στο παρελθόν αναμειχθεί σε παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες εξέδιδαν μέσω αγγελιών που δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο περίπου 30 γυναίκες, ενώ ο «μάνατζερ» που αναζητείται εξέδιδε για λογαριασμό του κυκλώματος (κυρίως στο εξωτερικό) γνωστά μοντέλα. Η σπείρα δραστηριοποιούνταν πάνω από τέσσερα χρόνια, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν λογαριασμοί του «εγκεφάλου» σε Γερμανία και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δίκτυο διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, απασχολούσε πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών στους οποίους είχε ανατεθεί η διαχείριση των ιστοσελίδων στις οποίες δημοσιεύονταν οι ερωτικές αγγελίες, ενώ για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες 8 τηλεφωνήτριες και 25 οδηγοί.

Η αμοιβή των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα ήταν γύρω στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ. Τα περισσότερα από τα ερωτικά ραντεβού που λάμβαναν χώρα στην Αττική γίνονταν σε ξενοδοχεία των Νοτίων προαστίων.
Πηγή: Καθημερινή 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis