Εκλογές 2019

Αυγενάκης από ΠΑΓΝΗ «Δημόσια ποιοτική υγεία για όλους τους πολίτες»

l_avgenakis_pagni_6.jpg

Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υποψήφιου βουλευτή νομού Ηρακλείου και γραμματέα Π.Ε. της ΝΔ  Λευτέρη Αυγενάκη:

«Το κυβερνητικό μας σχέδιο για την υγεία προβλέπει οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική
διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση
της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με
προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης σε επίσκεψή του στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.), όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Τασόπουλο, και τον ΓενικόΓραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Γρηγόρη Κοκοβάκη.
 

Όπως επεσήμανε:

 Μειώνουμε δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών. Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και παρέχουμε ειδική μέριμνα και φροντίδα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εκσυγχρονίζουμε το σύστημα και βελτιώνουμε τις υπηρεσίες.

Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.) και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.).

Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο, προχωρούμε στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.

Βασική κατεύθυνση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η αρχή  «καλύτερο αποτέλεσμα, με το μικρότερο κόστος». Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα μας υιοθετεί, χωρίς προκαταλήψεις, την τολμηρή συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με γνώμονα το συμφέρον της υγείας ως δημόσιο αγαθό.

Αξιοποιούμε παντού τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς.

Εφαρμόζουμε πλήρως και αδιαπραγμάτευτα τον αντικαπνιστικό νόμο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνέχεια συσκέψεων Αυγενάκη με φορείς του τουρισμού του Ν. Ηρακλείου

Λευτέρης Αυγενάκης

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού για τον κλάδο του τουρισμού στο Ηράκλειο και την επανεκκίνηση του τουρισμού όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. 

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κ. Στράτος Μαγκουσάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών «CANDIA»,  κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γραφείων Ιδιοκτητών Εκμισθώσεων Αυτοκινήτων & Δικύκλων «ΗΝΙΟΧΟΣ», κ. Μενέλαος Μαράκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, κ. Νίκος Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, κ. Μανώλης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Πάρης Τζόρβας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου, Πρόεδρος κ. Λευτέρης Τρευλάκης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, κα Μαρία Χαλβατζή Αντωνακάκη και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  Επισιτισμού -Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη, ήταν η δεύτερη κατά σειρά, καθώς χθες, Τρίτη, 7 Απριλίου, ο κ. Αυγενάκης είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος, κ. Γιώργο Πελεκανάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου Η «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»  κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη και τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκο Χαλκιαδάκη.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού επεσήμαναν τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο η πανδημία του κορωνοιού, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργεί στους κλάδους που εκπροσωπούν και που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό. Μάλιστα, πρότειναν σειρά πρωτοβουλιών προς την Κυβέρνηση για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13% και στη διαμονή από το 13% στο 6% ως επιπλέον μέτρο στήριξης στις τουριστικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν και σε επιμέρους θέματα των κλάδων τους. 

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε τα θετικά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, ενώ υπογράμμισε το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και μπορούν να ενισχυθούν από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με σκοπό όπως είπε τη διαφύλαξη  των θέσεων εργασίας τους και την ανάπτυξή τους, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. 

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει ομαλή επάνοδος στην μετά τον κορωνοϊό εποχή, ενώ συμφώνησαν ομόφωνα αυτές οι πρωτοβουλίες να συνεχιστούν ώστε να καλλιεργηθεί ένα καλύτερο κλίμα συνεννόησης και αλληλεγγύης.