Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της ομίχλης

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της ομίχλης
 clock 10:08 | 08/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η πυκνή ομίχλη είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Η ορατότητα σε αρκετές περιοχές είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης αρκετά αεροσκάφη δεν κατάφεραν να προσγειωθούν αφού η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 250 μέτρα. Οι πρωινές πτήσεις αντιμετώπισαν δυσκολίες, ενώ αεροσκάφος που ξεκίνησε από την Πάφο τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα.

Ωστόσο, γύρω στο μεσημέρι αναμένεται να λυθούν τα προβλήματα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κανονικά. Στην πόλη, νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο έδειχνε 5 βαθμούς Κελσίου. 

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί στην Καστοριά με τον υδράργυρο να πέφτει στο -1 βαθμό Κελσίου. Στη Φλώρινα και την Κοζάνη η θερμοκρασία ήταν 2 βαθμοί, στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη 3, στις Σέρρες 4 και στην Έδεσσα 5.

Λόγω της ομίχλης και της περιορισμένης ορατότητας, η τροχαία συνιστά στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

Αντίθετα, στα χιονοδρομικά κέντρα επικρατεί ηλιοφάνεια με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται κοντά ή πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και το χιόνι νωρίς το πρωί να είναι παγωμένο. Σε λειτουργία βρίσκονται σήμερα έξι χιονοδρομικά με 23 αναβατήρες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis