Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πιό νέοι επιχειρηματίες του πλανήτη: δύο παιδιά ετών... 4 και 7!

Οι πιό νέοι επιχειρηματίες του πλανήτη: δύο παιδιά ετών... 4 και 7!
 clock 10:49 | 14/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Δύο αδερφές ηλικίας μόλις 7 και 4 ετών είναι οι νεότερες επιχειρηματίες σε ολόκληρη τη Βρετανία! Η Elizabeth και η Rebecca Appleyard έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση από το σπίτι της οικογένειας στο Κεντ της Αγγλίας, αγοράζοντας από το διαδίκτυο καραμέλες και παιχνίδια, τα οποία πωλούν σε χαμηλές τιμές, κερδίζοντας έως 120 £ ανά δεκαπενθήμερο.

Οπως διαβάζουμε στο Infokids.gr, η υπερήφανη μητέρα των δύο κοριτσιών αναφέρει ότι η ιδέα προήλθε από το ενδιαφέρον της 7χρονης Elizabeth για τις επιχειρήσεις: “Ήθελε να μάθει να κερδίζει μόνη της χρήματα, ξεκινώντας από νωρίς την αποταμίευση για το Πανεπιστήμιο. Ονειρεύεται να γίνει επιστήμονας ή μηχανικός, αλλά κατανοεί ότι πρέπει να κάνει οικονομίες για να το κατορθώσει”.

Οι μικρές μαζί με τη μητέρα τους αναζήτησαν παιχνίδια στο eBay και εκτίμησαν πόσα χρειάζεται να πουλήσουν και ποια θα είναι τα αντίστοιχα κέρδη τους. Οι δύο αδερφές διαχειρίζονται από κοινού την επιχείρηση, έχοντας αναλάβει διαφορετικά καθήκοντα η καθεμιά. Η Elizabeth εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων των παιχνιδιών, ενώ η 4χρονη Rebecca διευθύνει το τμήμα των γλυκών.

“Τα κορίτσια είναι ενθουσιασμένα με την επιχείρηση. Σιγά σιγά εξοικειώνονται με όλο αυτό και δείχνουν να το απολαμβάνουν. Είναι πολύ διασκεδαστικό να τις βλέπουμε στο σαλόνι, καθώς περιβάλλονται από χαρτιά με σημειώσεις και αριθμομηχανές. Επιπλέον, αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι δεν ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα που κερδίζουν, αλλά είναι λογικές όσον αφορά στην αποταμίευση”.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis