Πρεμιέρα από σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου για την ηλεκτρονική υποβολή του E9 μέσω του Taxisnet η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαϊου.Η δήλωση θα πρέπει να υποβληθεί φέτος από όσους είχαν κατά τη διάρκεια του 2013 μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν με τα έντυπα Ε9 των ετών 2005-2013, καθώς και από όσους απέκτησαν για πρώτη φορά ακίνητα μέσα στο 2013.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπολογιστεί γι' αυτούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος στην περίπτωση που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων επιβάλλεται φέτος για πρώτη φορά και θα καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους
Να σημειωθεί ότι η περίοδος υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του 2014, που αρχίζει από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, λήγει στις 30 Μαΐου.
Για τους φορολογουμένους που δεν είχαν μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους το 2013, ως δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του έτους 2014 θα λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση όπως έχει ήδη διαμορφωθεί με βάση τις δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν την περίοδο 2005-2013.
Από σήμερα έως 30 Μαίου η υποβολή του Ε9 μέσω Taxisnet
Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ