Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου που εισήχθη με την διαδικασία του κατεπείγοντος για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.Ψήφισαν 288 βουλευτές. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν: 152 υπέρ, 135 κατά και "παρών" ψήφισε ένας βουλευτής για το άρθρο που αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ενώ 151 υπέρ ψήφισαν για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, κατά ψήφισαν 136 και παρών 1.
Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και το σώμα οδηγήθηκε με περιπετειώδη τρόπο σ' αυτήν, αφού νωρίτερα κατατέθηκε πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του εισηγητή του νομοσχεδίου, υπουργού Οικονομικών. Η αίτηση απερρίφθη από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η κίνηση αυτή ώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής και κατά του προέδρου της Βουλής, η οποία θα συζητηθεί αύριο. "Δεν τους πέρασε" ήταν το σχόλιο του Πρωθυπουργού επί τους θέματος.
Πάντως ακόμη και λίγα λεπτά πριν την ψήφιση των διατάξεων του νομοσχεδίου υπήρξε νέα ένταση κι αντιπαράθεση με αφορμή την «βροχή» τροπολογιών της τελευταίας στιγμής από Υπουργούς. Μέσα σε περίπου 30 λεπτά κατέθεσαν πολλές σελίδες και δεκάδες ρυθμίσεις οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις και Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι οι αλλαγές είναι γραμμένες πάνω σε χαρτιά τα οποία στην πίσω σελίδα έχουν σημειώσεις για το τι πρέπει να απαντούν οι Υπουργοί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Παναγιώτη Λαφαζάνη προειδοποίησε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ αντέδρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής σημειώνοντας ότι δεν μπορεί σε κατεπείγον νομοσχέδιο να υπάρχουν τροπολογίες. Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να αποδέχεται τροπολογίες. Έτσι η συζήτηση ολοκληρώθηκε τελικά με ονομαστική ψηφοφορία.
Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ «παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.
Το άρθρο 1 περιλαμβάνει την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το 2 τις διατάξεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
"Οχι» ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη ρύθμιση για τις τράπεζες
Νωρίτερα το απόγευμα στο Σύνταγμα διαδήλωσαν την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, φαρμακοποιοί, γιατροί, μηχανικοί και επαγγελματοβιοτέχνες. Ομιλητής στην κινητοποίηση ήταν ο κ. Τσίπρας που μετέβη μόλις αποχώρησε από τη Βουλή.
Αναλυτικά το χρονικό των γεγονότων στη Βουλή από το απόγευμα