Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες σε δημοσκόπηση Mega
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες σε δημοσκόπηση Mega
 clock 07:40 | 20/01/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», το 30,4% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ (28,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και το 26,4% ΝΔ (25,3%).

Στην τρίτη θέση βρίσκονται «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με (από) 5,2%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

Το ΛΑ.Ο.Σ συγκεντρώνει 1,2%, Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «'Αλλο Κόμμα» 1,8%. Λευκό/'Ακυρο 0,9%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 11,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 40,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 20,9%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε τις ημέρες 16, 17 και 19 Ιανουαρίου 2015.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis