Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεργασία ΣΕΒ και ΥΠΕΞ για την προώθηση των εξαγωγών
Συνεργασία ΣΕΒ και ΥΠΕΞ για την προώθηση των εξαγωγών
 clock 11:32 | 29/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Πρωτόκολλο στρατηγικής συνεργασίας για την προώθηση των εξαγωγών υπέγραψαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτης Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας με στόχο, μεταξύ άλλων, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτές της Λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ασίας και της Υποσαχάριας Αφρικής.

Το πρωτόκολλο αποσκοπεί στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους τομείς προετοιμασίας και ενημέρωσης των εξαγωγέων, επιλογής των αγορών που αποτελούν στόχους για τα ελληνικά προϊόντα και στις οποίες θα δοθεί το βάρος της προσπάθειας, ενώ προβλέπει και την αξιοποίηση των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στις πρεσβείες με την λειτουργία τους ως «Business Hubs» για την παροχή πληροφοριών στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα:

-Από κοινού επιλογή των κρίσιμων εξαγωγικών προορισμών με συνεργασία διπλωματών και επιχειρήσεων και αποτελεσματικότερη προετοιμασία των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσα από εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας.

-Αναβάθμιση των γραφείων ΟΕΥ.

-Συντονισμό δράσεων και ανταλλαγή πληροφοριών για την εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες - «στόχους».

Μετά την υπογραφή, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι η συνεργασία με τον ΣΕΒ ήταν ήδη στενή αλλά τώρα παίρνει πιο απτή μορφή. «Το πρώτο βήμα είναι ο κοινός προσδιορισμός των αγορών στόχων. Εκτός από τις παραδοσιακές για εμάς αγορές, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ασία και την Υποσαχαρική Αφρική» σημείωσε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για νέες δυναμικές αγορές στις οποίες υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και με άλλους θεσμικούς φορείς όπως ο ΠΣΕ, ο ΣΕΒΕ κλπ. για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει από την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόσθεσε: «Ο αναπτυξιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας σε μια οικονομία παραγωγής διεθνών εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών προϋποθέτει σχέδιο, κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να καταστήσουμε πιο αποδοτική τη δράση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε οτι η πολιτική βούληση όπως εκφράστηκε σήμερα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συντελεστή στην προσπάθεια αυτή».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis