Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαρδούβελης: «Αυτονόητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

Χαρδούβελης: «Αυτονόητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»
 clock 17:55 | 07/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

«'Ολοι θέλουν η Ελλάδα να πετύχει και για αυτό θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης την Τρίτη στην ομιλία του στην 2η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών με θέμα «Ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας- Η πορεία προς την ανάπτυξη».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι σύντομα η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, συνδέοντας αυτή την επιλογή με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία έχει βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε.

Παράλληλα, προέβλεψε «φυγή προς τα μπρος για την οικονομία το 2015», ενώ τόνισε ότι η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 2,9% το 2015 θα στηριχθεί στην κατανάλωση, στις επενδύσεις και στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο εξωστρεφούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος, τέλος, στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι αναμένονται έσοδα 4,2 δις ευρώ από 32 εγχειρήματα, τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

πηγή: tanea.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis