Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποχωρεί η στάθμη του Έβρου - Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές

Υποχωρεί η στάθμη του Έβρου - Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές
 clock 11:15 | 17/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου μπρος στο ενδεχόμενο νέας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού στο Πύθιο η στάθμη των νερών του ποταμού έπεσε στο 5,50 μ. με όριο συναγερμού τα 5,70. Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη παραμένει σταθερά στα 7 μέτρα αλλά με τάσεις μείωσης, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τις αρχές, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και γεωπόνοι που διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 € για την κάλυψη αναγκών και ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis