Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ: Γνωρίζουμε για τις έρευνες ανέλκυσης τουρκικού αεροσκάφους στο Αιγαίο

ΥΠΕΞ: Γνωρίζουμε για τις έρευνες ανέλκυσης τουρκικού αεροσκάφους στο Αιγαίο
 clock 20:47 | 15/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

"Οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά το ζήτημα". Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις έρευνες που διεξάγουν τουρκικά πλοία, σε περιοχή νοτίως της Χίου, για την ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, βεβαίως και έχει ενημερωθεί από τις τουρκικές αρχές για τις έρευνες, οι οποίες διεξάγονται σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή νοτίως της Χίου, και αφορούν στον εντοπισμό και στην ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το 1996, καθώς και της σορού του πιλότου του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη, προβεί σε όλες τις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τουρκικές έρευνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας, ταυτοχρόνως, την ετοιμότητα της Ελλάδος, εάν χρειασθεί, να συνδράμει τις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης.

Ευνόητο, τέλος, είναι ότι οι αρμόδιες  ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά το ζήτημα" κατέληξε ο κ Κούτρας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis