Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
"Μαμάκηδες" οι Ελληνοαυστραλοί σύμφωνα με έρευνα
"Μαμάκηδες" οι Ελληνοαυστραλοί σύμφωνα με έρευνα
 clock 17:17 | 31/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι νεαροί Ελληνοαυστραλοί διστάζουν περισσότερο από όλους να φύγουν από το πατρικό τους, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Ερευνών της Αυστραλίας. 

Οι Έλληνες και δευτερευόντως οι Ελληνίδες έχουν την τάση να μένουν με τους γονείς τους για πιο πολλά χρόνια. Τους ακολουθούν οι Κινέζοι και οι Ιταλοί, αναφέρει η ερευνήτρια Dr. Lixia Qu.

"Σε αυτές τις τρεις χώρες δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο συλλογικό όφελος της οικογένειας και τις οικογενειακές υποχρεώσεις", είπε.

Όπως αναφέρει η Herald Sun, η μελέτη με δείγμα 146.000 άτομα, έδειξε ότι το ποσοστό των νέων που βρίσκονται κοντά στα 30, έχουν καταγωγή ελληνική, κινέζικη και ιταλική και οι οποίοι έχουν φύγει από το πατρικό τους, μόλις που ξεπερνά το 40% .

Αντίθετα, περισσότερο από το 60% των νέων που κατάγονται από την Αυστραλία, τη Βρετανία και  την Ιρλανδία έχουν ανοίξει τα φτερά τους εγκαταλείποντας την πατρική εστία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του enikos.gr

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από την απογραφή που έγινε στην Αυστραλία το 2006 και το 2011.

"Οι άνδρες πάντα μένουν στο πατρικό τους για περισσότερο χρόνο, φεύγουν πιο αργά και είναι πιο πιθανό να ξαναγυρίσουν πίσω" τόνισε η ερευνήτρια. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis