Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στην πώληση πολεμικών πλοίων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία

Η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στην πώληση πολεμικών πλοίων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία
 clock 07:25 | 22/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθεται στο σχέδιο της Γαλλίας να προχωρήσει στην πώληση ελικοπτεροφόρων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία, ανέφερε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος δεν κατονομάζεται, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η άποψη αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών απηχεί τις ανησυχίες που εξέφρασε μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η πώληση θα ήταν μια πράξη « «αδιανόητο» για τη Βρετανία μετά από την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, όπου σκοτώθηκαν και 298 επιβαίνοντες.

Και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη γαλλική σύμβαση του Ιουνίου για πώληση των ελικοπτεροφόρων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία λόγω της υποστήριξης που παρέχει η Μόσχα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis