Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις έγινε σερ

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις έγινε σερ
 clock 13:24 | 18/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απένειμε σε μια παραδοσιακή τελετή τον τίτλο του ιππότη στον βραβευμένο με τρία Οσκαρ ηθοποιό Ντάνιελ Ντει- Λιούις, απονέμοντάς του την ανώτατη τιμή για την προσφορά του στη Μεγάλη Βρετανία. Ο γεννημένος στο Λονδίνο και ιρλανδικής καταγωγής 57χρονος ηθοποιός είπε: «Είμαι ολοκληρωτικά ενθουσιασμένος και απίστευτα χαρούμενος σε ισόποσες δόσεις».

Ο Ντέι- Λιούις ήταν ούτως ή άλλως ένας ιππότης της Εβδομης Τέχνης. Επιλέγοντας προσεκτικά τους ρόλους του - την τελευταία δεκαετία έχει παίξει μόνο σε τέσσερις ταινίες - έχει τιμηθεί με τρία Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, κατόρθωμα που κανείς εκ των συναδέλφων του δεν έχει καταφέρει. 

Εκτός από τα χρυσά αγαλματάκια για τους ρόλους του στο «Αριστερό μου Πόδι», το «Θα Χυθεί Αίμα» και το «Λίνκολν», ο Ντέι- Λιούις έχει τιμηθεί με τέσσερα βραβεία BAFTA και δύο Χρυσές Σφαίρες. Ήταν υποψήφιος για άλλα δύο Οσκαρ, για τον ρόλο του στο «Εις το Ονομα του Πατρός» και το «Συμμορίες της Νέας Υόρκης».

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis