Κόσμος

Βενεζουέλα: Τριάντα λεπτά μπροστά τα ρολόγια για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό πρόβλημα

μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προχωρά, όπως είχε πει, με την αλλαγή ώρας. Τα ρολόγια στη χώρα θα μετατοπιστούν κατά τριάντα λεπτά μπροστά, ώστε να μειωθούν οι απώλειες από την ενεργειακή κρίση στη χώρα.

Ο πρόεδρος της χώρας έχει ήδη ζητήσει από τις γυναίκες να χρησιμοποιούν λιγότερο το ηλεκτρικό πιστολάκι για τα μαλλιά και να σβήνουν τα φώτα. Στόχος του Μαδούρο, με αυτή την ενέργεια, είναι να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 20%.

Ωστόσο οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στο κράτος της Νότιας Αμερικής λόγω του προβλήματος ενέργειας, με την ισχύ σε πόλεις όπως το Καράκας, να πέφτει διαρκώς και ολόκληρα χωριά να μένουν για καιρό στο σκοτάδι. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται 4 μέρες την εβδομάδα, ώστε να γίνει περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας. 

Κόσμος

Ετήσιο ιατρικό έλεγχο πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε το πρωί, σήμερα, 5 Αυγούστου 2021, τον ετήσιο ιατρικό έλεγχό του, σε ιδιωτική κλινική της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο, θα αναχωρήσει για την γενέτειρά του, όπου θα εορτάσει με τους συμπατριώτες του και φίλους της Ίμβρου την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρθολομαίος: Το Φανάρι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Η Θρονική εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο