Κόσμος

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης

σοιμπλε

Πολιτικά υπάρχει συμφωνία στα βασικά σημεία, αλλά πρέπει να γίνει δουλειά στις τεχνικές λεπτομέρειες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ακόμη κάποιες διαφορές στο πώς βλέπουν την ελληνική οικονομική ανάπτυξη το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί, κάτι που οδηγεί σε αντικρουόμενα στοιχεία» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle και πρόσθεσε:

«Στο παρελθόν, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν πάντα πολύ απαισιόδοξες, αλλά ελπίζω ότι οι θεσμοί θα βρουν μία λύση το ταχύτερο δυνατό, η οποία θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Πιστεύω, ή τουλάχιστον ελπίζω, ότι δεν θα χρειαστεί να ανοίξουν ξανά οι πολιτικές συζητήσεις».

Αναφερόμενος στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι «είναι μέρος του προγράμματος, διαφορετικά εμείς και άλλες χώρες μέλη θα πρέπει να ζητήσουμε από τα κοινοβούλια μας την εντολή που θα μας επιτρέπει να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς του ΔΝΤ. Αυτό θα είναι παράλογο και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».
Σχετικά με την αποπληρωμή του χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «είναι διαφορετικά ποσά και μέθοδοι υπολογισμού. 

Όταν προσπαθείς να υπολογίσεις πώς θα αναπτυχθούν τα επίπεδα του χρέους ως το 2070 αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικούς υπολογισμούς. Όμως, αυτά δεν λύνουν τα προβλήματα αυτή τη στιγμή, έτσι κι αλλιώς. Πρώτα πρέπει να διακρίνουμε τι μπορεί και πρέπει να κάνει η Ελλάδα πολιτικά. Και ελπίζω ότι οι θεσμοί θα βρουν μία τεχνική λύση».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι εκείνος έβαζε «φρένο» στη λύση ο κ. Σόιμπλε ανέφερε: «Το πόδι μου δεν ήταν ποτέ στο φρένο. Όπως έχετε δει κατά τις συζητήσεις, τα πολιτικά ερωτήματα- αυτά που αφορούν τους υπουργούς- δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα».

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης απάντησε ότι «όχι, το νόημα αυτού του προγράμματος είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις αγορές, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όπως οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, δανειζόμενη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Για αυτό ακριβώς η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να είναι σε βιώσιμη πορεία».

Κόσμος

Βραζιλία: Γιατρός κρατούσε σακούλες με ανθρώπινο λίπος και χόρευε στο ΤikΤok

tik tok Βραζιλία

Aντιεπαγγελματικό και αρρωστημένο το χόμπι μιας πλαστικής χειρουργού από τη Βραζιλία που ανέβαζε βίντεο στο TikTok χορεύοντας σε λάτιν ρυθμούς και στο χέρι της κρατούσε σακούλες με... ανθρώπινο λίπος.

Έδειχνε, δηλαδή, στα βίντεο ότι είχε αφαιρέσει από τους ασθενείς της με την ίδια να λικνίζεται χαμογελώντας στους ρυθμούς τη μουσικής.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πλαστική χειρουργός Κάρεν Τρισόλιο Γκαρσία με πάνω από 645 χιλιάδες ακολούθους στο TikTok, δεν πέρασε απαρατήρητη για τα απαράδεκτα - αν μη τι άλλο βίντεο - που ανέβαζε.

 

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου του Σάο Πάολο καθώς της αφαίρεσε προσωρινά την άδεια άσκησης επαγγέλματος με βάση του κανόνες του Σωματείου Χειρουργών της Βραζιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Σωματείο είχε επίσης επιλέξει να αναστείλει την συμμετοχή της Γκαρσία στο συμβούλιό του επί έξι μήνες, χαρακτηρίζοντας τα βίντεό της «ανήθικα».

Στα επίμαχα βίντεο, η μελαχρινή γιατρός επιδιδόταν σε χορευτικές φιγούρες κρατώντας στα χέρια της σακούλες με λίπος που είχε αφαιρέσει από ασθενείς και τα επίμαχα βίντεο συνοδεύονταν με σχετικές λεζάντες όπως: «Αυτό είναι στήθος» ή «Αυτό είναι λίπος από τις μασχάλες».

Όπως ήταν επόμενο, η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της Βραζιλιάνας πλαστικής χειρουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το TikTok κατέβασε τα βίντεο από τον λογαριασμό της Γκαρσία, με τo επιχείρμα ότι παραβαίνουν τους κανονισμούς του για την απεικόνιση «διαμελισμένων» ή «ακρωτηριασμένων» μελών του ανθρώπινου σώματος.

Πάντως, εάν αποδειχθεί πως η Βραζιλιάνα πλαστική χειρουργός, πέρα από την ανάρτηση των βίντεο, είναι ένοχη και για ιατρική κακή πρακτική, η άδειά της ενδέχεται να της αφαιρεθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Κρήτη: Έκλεβε από τη Χερσόνησο και τα πουλούσε στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά