Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: «Απόλυτη καταστροφή» από τον τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή

τυφωνας αιτη
 clock 17:59 | 16/10/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Για «απόλυτη καταστροφή» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Αϊτή, που επλήγη από τον τυφώνα Μάθιου. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ δήλωσε απογοητευμένος για το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει ακόμα κινητοποίηση των διεθνών δωρητών.

«Είμαι απογοητευμένος από την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας (...) Καλώ τους σημαντικούς δωρητές να προσφέρουν μια χείρα βοηθείας», τόνισε ο Μπαν στο αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς έπειτα από μια σύντομη περιήγησή του με ελικόπτερο στο νότιο τμήμα της νήσου Ισπανιόλα.

Η Αϊτή ακόμη επουλώνει τις πληγές της από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου του 2010, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 200.000 ανθρώπων και πλέον. «Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποια κούραση από πλευράς ορισμένων χωρών, όμως η σημερινή κατάσταση, η καταστροφή η οποία έπληξε αυτή τη χώρα είναι απερίγραπτη», δήλωσε ο Μπαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αϊτινό μεταβατικό πρόεδρο Ζοσελέρμ Πριβέρ.

Η επείγουσα έκκληση που έκανε ο ΟΗΕ τη Δευτέρα για να συγκεντρωθούν 120 εκατομμύρια δολάρια προοριζόταν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς 175.500 άνθρωποι βρίσκονται ακόμη σε προσωρινά καταλύματα.

Όμως οι διεθνείς δωρητές δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο να χρηματοδοτήσουν εκ νέου τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή, αφού μόλις το 13% του ποσού αυτού έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis