Κόσμος

Ο πρόεδρος της Airbus «απογειώνει» τον Μακρόν

μακρον

Ο Τομ 'Εντερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου Airbus εξέφρασε την υποστήριξή του στον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου έναντι της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σε επιστολή που αποκαλύφθηκε στο Twitter και επιβεβαιώθηκε από την Airbus.

Στην επιστολή που είναι γραμμένη στα γαλλικά, ο 58χρονος Γερμανός χρησιμοποιεί β΄ενικό απευθυνόμενος στον Μακρόν για να τον διαβεβαιώσει για την "πλήρη στήριξή" του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο, σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

"Το πάθος που κατάφερες να προκαλέσεις αξίζει: ενσαρκώνεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο την αλλαγή. Χαίρομαι πρωτίστως για την προτεραιότητα που δίνεις στην Ευρώπη, κυρίως στη γαλλογερμανική σχέση", αναφέρει ο 'Εντερς απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας. "Δεν αμφιβάλλω για τη βούλησή σου και την αποφασιστικότητά σου να προχωρήσεις στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται", προσθέτει πριν υπογράψει απλά ως "Tom". Η Airbus επιβεβαίωσε στο AFP το κείμενο της επιστολής.

Ο 'Εντερς που ηγείται της Airbus από τον Ιούνιο του 2012, άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι ελπίζει να παραμείνει πρόεδρος του ομίλου. Η δεύτερη θητεία του λήγει το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Κόσμος

Ετήσιο ιατρικό έλεγχο πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε το πρωί, σήμερα, 5 Αυγούστου 2021, τον ετήσιο ιατρικό έλεγχό του, σε ιδιωτική κλινική της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο, θα αναχωρήσει για την γενέτειρά του, όπου θα εορτάσει με τους συμπατριώτες του και φίλους της Ίμβρου την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρθολομαίος: Το Φανάρι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Η Θρονική εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο