Κόσμος

Ο χιονιάς ματαίωσε πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη

χιονιάς

Σε ματαιώσεις 142 πτήσεων από και προς την Κωνσταντινούπολη προχώρησε η Turkish Airlines και προειδοποίησε για περαιτέρω ακυρώσεις τις ερχόμενες ημέρες, λόγω της κακοκαιρίας. 
«Η ελαφριά χιονόπτωση που αναμένεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, προβλέπεται ισχυρότερη αύριο, στις 31 Δεκεμβρίου», αναφέρει η αεροπορική εταιρεία και συμπληρώνει πως «γι' αυτόν τον λόγο, ορισμένα δρομολόγια στα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης ματαιώθηκαν και είναι πιθανόν να υπάρξουν κι άλλα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας τις ημέρες αυτές». 
Προειδοποιήσεις για σφοδρές χιονοπτώσεις εξέδωσε εξάλλου και το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης συστήνοντας να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η χιονόπτωση αναμένεται να αρχίσει σήμερα και να συνεχιστεί ως τις 2 Ιανουαρίου.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται περισσότερα από 1.000 εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Κωνσταντινούπολης. 
 

Κόσμος

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ανέστειλε την διαδικασία έγκρισης του Sputnik-V

Sputnik V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέστειλε την διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V επειδή δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε ένα από τα εργοστάσια στα οποία παράγεται το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO) Xάρμπας Μπαρμπόσα.

«Η διαδικασία αυτή ανεστάλη επειδή κατά την διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ’ αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής» δήλωσε ο ίδιος.

Οι ορθές πρακτικές παραγωγής (Good manufacturing practice, GMP) είναι ένα σύστημα που εγγυάται την παρασκευή του προϊόντος με βάση τις προδιαγραφές ποιότητας. Για να εγκρίνει ο ΠΟΥ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για επείγουσα χρήση, ο παρασκευαστής πρέπει να επιβεβαιώσει ότι οι προδιαγραφές αυτές στο εργοστάσιο τηρούνται.

Ως εκ τούτου, ο παρασκευαστής του Sputnik-V πρέπει να ενημερώσει τον ΠΟΥ ότι οι παραλείψεις έχουν εξαλειφθεί και μετά από αυτό το εργοστάσιο παρασκευής θα ελεγχθεί εκ νέου.

Στα μέσα Ιουνίου οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ πραγματοποιήσαν επιθεώρηση σε μονάδα της «Farmastandart-UfaVita» στην οποία παράγεται το εμβόλιο Sputnik-V.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Εκτός Εντατικής η 36χρονη έγκυος

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν

ESPA BANNER