Κόσμος

Μέρκελ: Προς το συμφέρον της Ευρώπης οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ

μέρκελ

Η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν εγγενές συμφέρον να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράμμισε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν το μέλλον της Συμμαχίας υπό το φως των σχολίων που έχει κάνει η νέα αμερικανική κυβέρνηση.

"Ως Γερμανοί και Ευρωπαίοι έχουμε εγγενές συμφέρον να διατηρούμε καλές διατλαντικές σχέσεις με βάση τις κοινές αξίες μας" είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της με την πρωθυπουργό της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο στη Βαρσοβία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, είχε δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ είναι "ξεπερασμένο" επειδή δεν κατάφερε να αποκρούσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

"Αυτά που ειπώθηκαν για το ΝΑΤΟ από τον πρόεδρο και από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών είναι πολύ σημαντικές δηλώσεις και θα έχουμε την ευκαιρία στους κόλπους του ΝΑΤΟ να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για το μέλλον και τις προκλήσεις", πρόσθεσε.

Κόσμος

ΕΕ: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων

σόιμπλε, χαρτονόμισμα

Περίπου 460.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 2020, το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο σε σχέση με τα τραπεζογραμμάτια ευρώ σε κυκλοφορία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Τα πλαστά τραπεζογραμμάτια που αποσύρθηκαν ήταν κατά 17,7% λιγότερα σε σχέση με το 2019.

Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στα δύο τρίτα περίπου του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

Το 94,5% των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκε σε χώρες της ζώνης του ευρώ, ενώ το 2,8% εντοπίστηκε σε κράτη μέλη της ΕΕ εκτός ζώνης ευρώ και το 2,7% σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η ΕΚΤ τονίζει ότι η πιθανότητα να λάβει κανείς πλαστό τραπεζογραμμάτιο ευρώ είναι πολύ μικρή, καθώς ο αριθμός τους παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία, τα οποία υπερβαίνουν τα 25 δισεκατομμύρια. Το 2020, ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων που εντοπίστηκαν ήταν 17 ανά 1 εκατομμύριο γνήσια τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...