Κόσμος

Κάτοικοι μετέφεραν ρεπόρτερ για να μην βρέξει τα παπούτσια της (βίντεο)

ρεπορτερ

Απολύθηκε δημοσιογράφος από το TV Azteca επειδή έβαλε δύο κατοίκους της πόλης Πουέμπλα να την κουβαλήσουν για να μην βρέξει τα ακριβά παπούτσια της.

Η Lydia Cumming κατηγορήθηκε από τους εργοδότες της για «έλλειψη επαγγελματισμού», αμέσως μετά από τη δημοσίευση των φωτογραφιών που εξέθεταν την ίδια αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν.

Πάντως, η ρεπόρτερ υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι προσφέρθηκαν από μόνοι τους να την μεταφέρουν στα χέρια τους και, μιλώντας στην εφημερίδα El Pais αναφέρει χαρακτηριστικά:«Προσπαθώ να διατηρώ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους και φοβήθηκα ότι θα φαινόμουν αγενής εάν απέρριπτα την πρότασή τους. Με κουβάλησαν για δύο δευτερόλεπτα και αμέσως μετά τους ζήτησα να με αφήσουν κάτω».

Όπως ήταν αναμενόμενο η στάση της δημοσιογράφου προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν "σνομπ". Η δημοσιογράφος, ωστόσο, ζήτησε επίσημα συγγνώμη μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ισπανία: Στα 4 εκατ. έφτασαν οι άνεργοι τον Φεβρουάριο

Έκρηξη ανεργίας

Καλπάζει η ανεργία στην Ισπανία και σε αυτό συντέλεσε κατά πολύ η πανδημία του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει τους εργαζόμενους.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία έφθασε τα 4 εκατ. τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 έπληξαν την οικονομία και οδήγησαν στον πρώτο μήνα απώλειας θέσεων εργασίας από τον περασμένο Μάιο.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1,12% συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, ή κατά 44.436 ανθρώπους, με αποτέλεσμα 4 εκατομμύρια άνθρωποι να είναι χωρίς δουλειά για πρώτη φορά από τις αρχές του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχή μήνα αύξησης της ανεργίας.

Ο αριθμός των ανέργων ήταν κατά 23,5% υψηλότερος συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020.

«Η αύξηση στην ανεργία, που προκάλεσε το τρίτο κύμα, είναι κακή είδηση, αντανακλώντας τις διαρθρωτικές ατέλειες της αγοράς εργασίας που επέτεινε η πανδημία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ.

Ο Φεβρουάριος ήταν επίσης ο πρώτος μήνας καθαρής απώλειας θέσεων εργασίας από τον Μάιο του 2020, με την Ισπανία να χάνει περίπου 30.211 θέσεις κατά τη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδήσεις σήμερα 

Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σιναμπούγκ στη βόρεια Σουμάτρα (βίντεο)

Κίνα: Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι παρά την πανδημία

Κρήτη - σχολεία: Ποια παραμένουν κλειστά... λόγω κορωνοϊού