Κόσμος

ΗΠΑ: Το 55% εμπιστεύονται στις Αρχές την προστασία τους

ΗΠΑ αστυνομια

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup μόλις το 55% των Αμερικανών πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται "αρκετά" ή "πολύ" τις αμερικανικές αρχές στην προστασία του από μελλοντικές επιθέσεις.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια πτώση 12 ποσοστιαίων μονάδων, από τον Ιούνιο και επεκτείνουν την σταδιακή αποσάρθωση της εμπιστοσύνης (σ.σ. των Αμερικανών πολιτών προς τις αρχές), η οποία ξεκίνησε έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011. 

Το ποσοστό αποτελεί το χαμηλότερο στον δείκτη εμπιστοσύνης, από τότε που η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε να θέτει το εν λόγω ερώτημα, έπειτα από τις επιθέσεις του 2001.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Αμερικανοί φοβούνται πολύ περισσότερο μελλοντικές επιθέσεις, με το 67% να πιστεύει ότι είναι "πολύ πιθανό" ή "αρκετά πιθανό" αυτές να συμβούν.

Το ποσοστό αυτό, που αποτελεί αύξηση 22 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιούνιο, είναι το υψηλότερο έπειτα από τις αρχές του 2003, λίγο μετά την εισβολή των ΗΠΑστο Ιράκ. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο φόβος μιας επικείμενης επίθεσης είχε φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό, ήτοι 85%.

"Η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς, ενδεχομένως να μην αποτελεί τόσο μια κατηγορία για την ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά περισσότερο να αποτελεί μια καλύτερη κατανόηση της φύσης αυτών των απειλών, που τώρα κρύβονται μέσα στις ΗΠΑ", σχολίασε η εταιρεία στον ιστότοπο της.

Η δημοσκόπηση έγινε σε τυχαίο δείγμα 1.013 ενηλίκων με την μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι ±4 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

ΗΠΑ - Βίντεο σοκ: Αστυνομικός στην Καλιφόρνια πυροβολεί και σκοτώνει άστεγο

ΗΠΑ αστυνομία

Σοκ προκαλεί βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν άστεγο άνδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το περιστατικό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, σημειώθηκε τον Μάρτιο και έρευνα των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το βίντεο είναι από την κάμερα που έφερε επάνω του ο αστυνομικός και σε αυτό αποτυπώνονται σκληρές εικόνες αστυνομικής βίας. Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να βρίσκεται στη μέση του δρόμου και κάτι να λέει στον αστυνομικό, ο οποίος προτείνει το όπλο του και τον πυροβολεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα και είχε στην κατοχή του μαχαίρι με τον αστυνομικό να βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο και λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

ειδησεις σημερα 

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Γυναίκα στο Τέξας νοσηλεύεται με συμπτώματα θρομβώσεων

Αγωνία για το υποβρύχιο στην Ινδονησία: Εντοπίστηκε «αντικείμενο»

Ινδία: Νεκροί 13 ασθενείς με κορωνοϊό μετά από φωτιά σε νοσοκομείο