Κόσμος

Άνοδος για τη δημοτικότητα της καγκελαρίου Μέρκελ

μερκελ.jpg

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ανέκαμψε έπειτα από το χαμηλότερο ποσοστό που σημείωσε τα τελευταία 4,5 χρόνια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, με την πλειονότητα των ψηφοφόρων όμως να διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να περιορίσει σύντομα τις προσφυγικές εισροές στη χώρα. 
Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε για τη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, που διεξήχθη από την δημοσκοπική εταιρεία Infratest dimap στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, η δημοτικότητα της Μέρκελ αυξήθηκε στο 54% από το 46% που ανερχόταν τον περασμένο μήνα. Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ενός από τους σφοδρότερους επικριτές της Μέρκελ στο δημόσιο διάλογο για το προσφυγικό, παρουσίασε πτώση 7%, σε ποσοστό 38%, από το 45%. 
Παράλληλα όμως, περίπου το 60% των 1.005 ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένο με την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, με περίπου το 40% να απαντά πως το Βερολίνο αντιμετωπίζει σωστά το θέμα.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς επικοινώνησε με τη διάδοχό του Κάμαλα Χάρις

Μάικ Πενς

Άλλη μία κίνηση ξεκάθαρης αντίθεσης προς τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που συνομίλησε τηλεφωνικά με τη διάδοχό του Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνον δεν έχει συγχαρεί τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, για τη νίκη του, αλλά όπως έχει ξεκαθαρίσει, δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία. Ο απερχόμενος πρόεδρος θα μεταβεί το πρωί της ορκωμοσίας αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έρευνα για τον ρόλο της αστυνομίας και υπουργείων

ΗΠΑ - Καπιτώλιο: Σημαίες και πλακάτ της εισβολής μπαίνουν σε μουσείο

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Ανακοινώνει πάνω από 1,5 τρισ.δολάρια στήριξη στην οικονομία