Κόσμος

Αναστάτωση σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο

λονδινο

Οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του σταθμού του μετρό Charing Cross στο Λονδίνο μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και έπειτα από διεξοδική έρευνα που έγινε, ο σταθμός του μετρό άνοιξε ξανά για τους επιβάτες.

«Η διέλευση των συρμών αποκαταστάθηκε ωστόσο θα σημειωθούν καθυστερήσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του μετρό.

Κόσμος

Βαρθολομαίος: Προσκεκλημένος του Ερντογάν σε δείπνο ραμαζανιού

Βαρθολομαίος - Ερντογάν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdoğan, που απηύθυνε προς τον ίδιο, αλλά και προς τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, μετέβη χθες στην Άγκυρα, όπου ο Τούρκος Προέδρος παρέθεσε δείπνο Iftar, το οποίο προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης - όπως αναφέρει το orthodoxia.info - ο οποίος συνοδευόταν από τον μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας και δι᾽ αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί.

Ευχήθηκε μάλιστα ο Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας, και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων Κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ευχαρίστησε δε τον  Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Προ του δείπνου, ο κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον İbrahim Kalın, στενό συνεργάτη και σύμβουλο του τούρκου Προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γενοκτονία των Ποντίων: Το έγκλημα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού (Βίντεο)

To 1915 ξεκινά η Γενοκτονία των Αρμενίων (φωτο- βίντεο)

Οι Χριστιανοί επέστρεψαν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο μετά από πέντε χρόνια (βίντεο)