Κόσμος

Άγριες συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων στρατιωτών στη Συρία

κουρδοι

Μάχη σώμα με σώμα, με νεκρούς και τραυματίες, λαμβάνει χώρα από το πρωί της Δευτέρας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων μαχητών. Στο πλευρό των Τούρκων μάχονται και Σύροι αντάρτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν συνάψει συμφωνία με τον τουρκικό στρατό, προκειμένου να διεκδικήσουν εδάφη μετά το τέλος της πολεμικής σύρραξης.

Σύμφωνα με αναφορές, τις οποίες επιβεβαιώνει το Συριακό Παρατηρητήριο, ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του, εισέβαλαν σε διάφορες πόλεις που ελέγχονται από Κούρδους, βόρεια από το Χαλέπι.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα επτά έχουν τραυματιστεί, ενώ οι μάχες μαίνονται με αμείωτη ένταση.

Το νέο μεγάλο μέτωπο που ανοίγει στη συριακή επικράτεια, μεταξύ Τουρκίας και των Κούρδων συμμάχων του αμερικανικού στρατού στη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα και άλλων περιοχών από τους τζιχαντιστές, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή, όπως και η συμμαχία της Άγκυρας με γκρουπ της αντιπολίτευσης τα οποία μάχεται η Ρωσία στο πλευρό της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσανττ.

Η Τουρκία είχε προαναγγείλει τις επιθέσεις σε περιοχές των Κούρδων, καθώς βασικό της μέλημα είναι η απομάκρυνσή τους από τα σύνορά της και η ανάκληση της απόφασης για τη δημιουργία κουρδικού κράτους στην περιοχή, την οποία φέρεται να έχει λάβει η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της.

Κόσμος

Μαδαγασκάρη: Ανοίγει το πρώτο τρισδιάστατο τυπωμένο σχολείο (βίντεο)

Τρισδιάστατο σχολείο - Μαδαγασκάρη

Εντός του έτους θα λειτουργήσει στη Μαδαγασκάρη το πρώτο τρισδιάστατο τυπωμένο σχολείο. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρότζεκτ που αναμένεται να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Η ιδέα γεννήθηκε από την Maggie Grout η οποία ίδρυσε την εταιρεία Thinking Huts όταν ήταν 15 ετών σε μια προσπάθεια να κάνει την εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους.

 

 

Έξι χρόνια αργότερα με την εταιρεία που δημιούργησε και τους συνεργάτες της ευελπιστεί ότι θα ανοίξει τις πόρτες τους στο πρώτο παγκοσμίως τρισδιάστατο τυπωμένο σχολείο έως το Δεκέμβριο του 2021, αν αυτό επιτραπεί από την πανδημία.

Οι τοίχοι του σχολείου θα κατασκευαστούν μέσου του 3D εκτυπωτή. Πρόκειται για ένα έργο που θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνας κατασκευαστής έφτιαξε το πρώτο 3D εκτυπωμένο διώροφο σπίτι στην Ευρώπη

Η Γκουέρνικα σε 3D (βίντεο)

Κρήτη: Βράβευσαν τον μαθητή που έφτιαξε μόνος του 3D εκτυπωτή