Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μια ιστορική διαδρομή στην καρδιά του Ηρακλείου στις επόμενες «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας»
ΧΑΡΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 clock 20:07 | 04/05/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Νέα ξενάγηση σε σημαντικά σημεία θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των «Χαρτοδιαδρομών» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα «Φιλόπολις» και την ξεναγό Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη το Σάββατο 7 Μάϊου 2026.

Στόχος της ξενάγησης, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:00 από την Πύλη Ιησού, είναι να αναδειχθεί η αδιάλειπτη ιστορική πορεία της πόλης. Η διαδρομή περιλαμβάνει, εκτός από την Πύλη Ιησού, την Κρήνη Εμιρτζά, το Ναό της Παναγίας των Σταυροφόρων και την Πλατεία Κορνάρου.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει εθελοντικά η Αθηνά Ν. Κυριακάκη-Σφακάκη, πτυχιούχος ξεναγός, Σ/Σ τραπεζικός, ιστορική συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός η οποία με τη γνώση και την εμπειρία της θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι, βάσει πρωτοκόλλου, η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση συστημάτων Whispers για την καλύτερη εμπειρία των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2813 409758 και στο e-mail:  [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο - "Φονικό πεύκο": Στις καλένδες η δίκη – Νέα αναβολή για τον Οκτώβριο

ΒΙΠΕ Ηρακλείου: Υποχώρησε το χώμα, κάρφωσε το αυτοκίνητο στα έργα της ΔΕΥΑΗ (εικόνες)

Κρήτη: Κλιμακώνεται η εγκληματικότητα – Στο προσκήνιο η βία και οι ανήλικοι

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis