Αθλητικά

«Τέλος εποχής» ο Μπαρτομέου

baromeou.jpg

Την παραίτησή του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα υπέβαλλε το βράδυ της Τρίτης (27/10) ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου έπειτα από έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου. Την κίνηση του προέδρου, ακολούθησε και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του καταλανικού συλλόγου, καθώς και τα μέλη του υπέβαλλαν -με τη σειρά τους- εγγράφως τις παραιτήσεις τους.
Ο διοικητικός ηγέτης των «μπλαουγκράνα» αποχωρεί από το αξίωμά του μετά  από έξι χρόνια, έπειτα από την άρνηση της Περιφέρειας της Καταλονίας, να αναβάλλει την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της διοίκησης, που είχε οριστεί προ δύο εβδομάδων από τα μέλη του κλαμπ για το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου στο «Καμπ Νου», αν και τέθηκε σχετικό αίτημα από το διοικητικό συμβούλιο «για λόγους υγείας», ελέω του κορωνοϊού.
Η Περιφέρεια της Καταλονίας (Generalitat de Catalunya) ενημέρωσε τον σύλλογο με επιστολή σήμερα (27/10) το πρωί, πως δεν βλέπει «νομικά εμπόδια για ακύρωση της πρότασης μομφής, εφόσον οι απαιτήσεις που παρουσίασε η τεχνική ομάδα PROCICAT κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου περιλαμβάνονται στο οργανωτικό πρωτόκολλο».

Η δε ανταπόκριση της κυβέρνησης (υπογεγραμμένη από τους επικεφαλής των τμημάτων Προεδρίας, Εσωτερικών, Υγείας και Αθλητισμού) επικύρωσε την αρνητική απόφαση της Περιφέρειας, στο αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας για την πρότασης μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου. 
Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το σενάριο της παραίτησης άρχισε να εδραιώνεται στις σκέψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, μέχρι και την τελική, «εσωτερική» ψηφοφορία που έγινε απόψε.
Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι υποστηρικτές της πρότασης μομφής,  Ζόρντι Φαρέ και Μαρκ Ντους, επανέλαβαν πως εάν η πρόταση «ακυρωνόταν», θα λάμβαναν νομικά μέτρα κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η παραίτηση ως εκ τούτου, ήταν μονόδρομος για το συμβούλιο, καθότι σε αντίθετη περίπτωση -με αναβολή της πρότασης μομφής για τις 15-16 Νοεμβρίου- η διοίκηση Μπαρτομέου θα έπρεπε να παραβιάσει το καταστατικό του συλλόγου.
Πλέον η Μπαρτσελόνα οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες θα οριστούν εντός των επόμενων 20-30 ημερών.

Αθλητικά

ΠΑΟ : Στην Αθήνα ο Ντρεοσί

ntreosi.jpg

Ο Πιέρ Ντρεοσί βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο 61 ετών Γάλλος αναμένεται να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή των «πράσινων» και να αντικαταστήσει τον Τσάβι Ρόκα.

Ο Ντρεοσί εργάστηκε για περίπου μία δεκαετία (2003-2013) στη Ρεν ως διευθυντής ποδοσφαίρου, προπονητής (επί ενάμιση χρόνο) και ακολούθως ως αθλητικός διευθυντής του γαλλικού κλαμπ.

Την τριετία 2003-2006, συνεργάστηκε με τον Λάζλο Μπόλονι στη Ρεν, «χτίζοντας» μία πολύ καλή ομάδα κι εν συνεχεία ανέλαβε τα ηνία της μετά την (τότε) αποχώρηση του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο Γάλλος αποτελεί εισήγηση του Μπόλονι προς τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε μαζί του το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11), ενώ το απόγευμα έδωσε το «παρών» και στην προπόνηση των «πράσινων» στο Κορωπί.