Αθλητικά

Taekwon-do: Αρχίζει τη Δευτέρα στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

ταεκβοντο

Η Κρήτη θα βρεθεί για μία εβδομάδα στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Taekwon-do. Στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου Κρήτης, ‘’ Δύο Αοράκια’’, θα διεξαχθεί από τις 26 εως τις 31 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwon-do I. T. F όλων των κατηγοριών.

Η κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος στη γηραιά ήπειρο, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε το πρωί του Σαββάτου (23/10) στην αίθουσα Τύπου στα Δυο Αοράκια.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Taekwon-do I. T. F, Michael Prewett, το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και αρμόδιος σε θέματα διαιτησίας, Vergiliy Sitnilski, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού, Αναστάσιος Βαλασιάδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημητρακάκης Θόδωρος και ο ειδικός συνεργάτης της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Τζανίδης. Τους τοπικούς φορείς εκπροσώπησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Γιώργος Σκανδαλάκης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους :
Πιτσούλης Γιώργος (Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης):

‘’ Καλωσορίζουμε τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και όλα τα μέλη των αποστολών .Η Κρήτη βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο,με αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Έχει τις υποδομές, τους ανθρώπους και τους φορείς για να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taek-Wondo στη μετά Covid εποχή και είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές και τα μέλη των ξένων αποστολών θα απολαύσουν τους αγώνες και τις ομορφιές της Κρήτης και επιστρέφοντας στις χώρες τους, πέρα από τις διακρίσεις θα φύγουν και με τις καλύτερες εντυπώσεις.. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν να γίνουν εδώ οι Αγώνες και ειδικά την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική ομοσπονδία.’’

ταεκβοντο
ταεκβοντο

Κωστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου):

‘’Με πολύ νωπή την υπογραφή για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ξεκινάει στην πόλη μας ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TaekWon-do.

Καλωσορίζουμε τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τα στελέχη της Ελληνικής ομοσπονδίας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη πόλη μας.

Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου αποτελούν μια συμπαγή ομάδα , η οποία μπορεί να φέρει σε πέρας με επιτυχία μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Τα Δυο Αοράκια αποτελούν σημείο αναφοράς για μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε πολλά αθλήματα και φυσικά στις πολεμικές τέχνες

Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές, καλή διαμονή και οι αγώνες να σημειώσουν μεγάλη επιτυχία’’

ταεκβοντο
ταεκβοντο

Γιώργος Σκανδαλάκης(διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη):

‘’ Καλωσορίζουμε εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όλες τις αποστολές και ευχόμαστε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να έχει μεγάλη επιτυχία. Στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια συντελούνται μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Πρόσφατα είχαμε την ανάθεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων αλλά και τη διεξαγωγή στη Χερσόνησο αυτές της μέρες της Συνόδου των Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και των άλλων Δήμων του νησιού είναι πολύ μεγάλη και οδηγεί στην επιτυχία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και στους αθλητές.’’

Michael Prewett (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Taekwon-do I. T. F):

‘’ Συγνώμη που δεν μπορώ να σας μιλήσω στα ελληνικά. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας και τα τοπικά στελέχη και τους ευχαριστώ. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό και η βοήθεια της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου πολύ σημαντική. Εύχομαι να γίνουν πολύ καλοί αγώνες. ’’

ταεκβοντο
ταεκβοντο

 

Vergiliy Sitnilski (Μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας και αρμόδιος σε θέματα διαιτησίας):

΄΄ Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους υποστηρίζουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα . Η φιλοξενία της Κρήτης είναι άριστη. Το γήπεδο εξαιρετικό.. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

ταεκβοντο
ταεκβοντο

’’

Αναστάσιος Βαλασιάδης ( πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος):

Ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια Κρήτης που αγκάλιασε τη διοργάνωση, το Δήμο Ηρακλείου για την αμέριστη συμπαράσταση και φυσικά τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη..Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια γιορτή του αθλητισμού και είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσουν οι αθλητές όπως και την Κρητική φιλοξενία. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην έχουμε κρούσματα Covid.’’

ταεκβοντο
ταεκβοντο

Δημητρακάκης Θόδωρος (προπονητής Εθνικής ομάδας):

Μετά από μία παύση δύο χρόνων λόγω κορωνοϊού, είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Εθνική ομάδα μετέχει με 200 αθλητές, που είναι η μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία της διοργάνωσης. Με τη στήριξη της Κρήτης φέραμε αυτή την ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

 

ταεκβοντο
ταεκβοντο

Ηλίας Τζανίδης (ειδικός συνεργάτης της Οργανωτικής Επιτροπής):

Ευχαριστούμε την Ελληνική ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει, τον υφυπουργό Αθλητισμού , Λευτέρη Αυγενάκη , την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου για τη στήριξη τους. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Αναστάσιο Βαλασιάδη και φυσικά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Michael Prewett για τη μεγάλη του συμβολή στο να γίνουν στο Ηράκλειο οι αγώνες/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ: Χωρίς Ντε Γκουζμάν με τη Λαμία-τι δήλωσε ο Νιόπλιας για το ματς

Volley League: Ήττα του ΌΦΗ από τον Παναθηναϊκό

 

Αθλητικά

Χάντμπολ: Εγκρίθηκε το πρώτο σωματείο στο Ηράκλειο

hantmpol-ethniki-irakleio-toyrkia.jpg

Εγκρίθηκε η εγγραφή του σωματείου με την επωνυμία "Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου" στα μητρώα της Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΟΧΕ).
Πρόκειται για το πρώτο σωματείο που θα δημιουργήσει τμήμα χάντμπολ στο Ηράκλειο, στη νέα προσπάθεια που γίνεται, δίνοντας "σάρκα και οστά'' στο πλάνο δράσεων της Ομοσπονδίας με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων που πραγματοποιήθηκαν με την στήριξη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό που υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που το άθλημα θα διαδοθεί πλέον και στον νομό Ηρακλείου, πέραν των ομάδων που ήδη υφίστανται στο νομό Χανίων και συνεχάρη την Ομοσπονδία για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της, οι οποίες αποφέρουν καρπούς.

Υπογράμμισε, επιπλέον ο κ. Αυγενάκης, τη βεβαιότητά του για την γοργή ανάπτυξη της χειροσφαίρισης σάλας και άμμου σε όλη την Κρήτη, μέσω και των μεγάλων διοργανώσεων που έχουν αναληφθεί για την προσεχή διετία, σε άριστη συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΟΧΕ και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες:

  • το καλοκαίρι του 2022 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων,
  • το καλοκαίρι του 2023 θα συνδιοργανωθεί, μαζί με τη Γερμανία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων
  • τον Σεπτέμβριο του 2023 θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το άθλημα του Beach Handball.

Τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ στην Κρήτη και παλαίμαχος αθλητής χάντμπολ Παύλος Ποτουρίδης δήλωσε για το πρώτο σωματείο χάντμπολ στο Ηράκλειο: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι οι προσπαθειες μας εδώ στο Ηράκλειο πιάνουν τόπο. Το χάντμπολ μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ο κόσμος το μαθαίνει και το ενδιαφέρον μεγαλώνει. Μας βοήθησαν πολύ οι αναπτυξιακές δράσεις, αλλά και τα δύο παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, ειδικότερα των Ανδρών που ήταν και νικηφόρο απέναντι στην Τουρκία. Το χάντμπολ ταιριάζει στο DNA των Κρητικών και είμαι σίγουρος ότι το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει το άθλημα. Εκτός από το σωματείο που ήδη εγκρίθηκε και θα δημιουργήσει τμήμα, υπάρχει ενδιαφέρον και από δύο ακόμα σωματεία και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε νέα, ώστε να ενταχθούν και αυτά στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας".

Ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής- Σχολικού Αθλητισμού στην Α' βάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου και ιδρυτικό μέλος- τεχνικός σύμβουλος του Φιλαθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Κατσαμποξάκης τόνισε: "Το χάντμπολ το βλέπαμε πάντα πολύ θετικά, αλλά οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Ηράκλειο δεν ευνοούσαν. Αυτή την φορά και λόγω της παρουσίας της Εθνικής είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το άθλημα και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και τότε πειστήκαμε ότι ήταν το ιδανικό timing για να δημιουργήσουμε το τμήμα.
Υπάρχει μία βάση από τα σχολεία γιατί το χάντμπολ ήταν μέσα στο πρόγραμμα εκμάθησης και κάθε χρόνο υπήρχαν 20-25 ομάδες που έπαιρναν μέρος στα σχολικά πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι υπάρχει ανταπόκριση και μπορεί το άθλημα με σωστά βήματα να αναπτυχθεί στην περιοχή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Champions League: Σε ουδέτερη έδρα το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουνγκ Μπόις λόγω κορονοϊού

ΟΦΗ: Χωρίς Πασαλίδη κόντρα στον Άρη-η αποστολή

 

ESPA BANNER