Αθλητικά

Ρέθυμνο: Τέλος εποχής - Οριστικά στο τοπικό πρωτάθλημα!

4422ada6-rethimno-promitheas-bl-2020-625x375.jpg

Τέλος εποχής για το Ρέθυμνο! Η ομάδα της Κρήτης ανακοίνωσε την επόμενη μέρα και την οριστική συμμετοχή της στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης, μίλησε για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη διοίκηση, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θελήσει να αναλάβει τις τύχες του Ρεθύμνου, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακατασκευής του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρεθύμνου αναφέρει:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ

«Εμείς έχουμε κάνει έναν μεγάλο κύκλο επαφών. Αναφέρομαι στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, καθώς σε εμάς πέρασε η ευθύνη μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να αποχωρήσει, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΚΑΕ που ήταν ενεργά. Κάναμε τη συνάντηση, κάναμε έναν κύκλο επαφών, μιλήσαμε με τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον του κόσμου και την αγάπη προς την ομάδα είναι σε συγκινητικό επίπεδο. Πλην όμως, οικονομικά δεν μπορούμε να πούμε ότι καλύπτονται οι προϋποθέσεις τις οποίες θέσαμε για να προχωρήσουμε στην κίνηση να κατέβει η ομάδα σε Εθνική κατηγορία. Αυτό το κατανοούμε και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αδιαφορεί ο κόσμος για την ομάδα. Το αντίθετο, ο κόσμος είναι ιδιαίτερα πιεστικός σχετικά με το ενδιαφέρον του, πλην όμως οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι όσο γαλαντόμος θα ήθελε.
Εμείς με βάση τα δεδομένα που έχουμε θέσει, την εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ποτέ ομάδα διαφορετική από αυτό που ο Ζομπανάκης είχε θεσπίσει σε ό,τι αφορά στα οικονομικά, αυτό που λέμε και διαπιστώνουμε είναι ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε σε Εθνική κατηγορία».

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

«Θα στήσουμε και θα χτίσουμε μία ομάδα από το μηδέν στο τοπικό Κρήτης (σ.σ. ΕΚΑΣΚ), κρατώντας όλα τα βασικά σημεία, όπως αυτά είχαν αναπτυχθεί στην ΚΑΕ, δηλαδή το κοινωνικό πρόγραμμα ASSIST, τον εθελοντισμό, τη στήριξη των νέων παιδιών. Αυτοί θα είναι οι κυρίαρχοι στόχοι μας. Ακόμη και στο τοπικό ο στόχος θα είναι να αναδείξουμε νέα παιδιά, να δουλέψουμε με τους προπονητές το κομμάτι της ανάδειξης νέων ταλέντων. Δεν θα μπούμε δηλαδή στη διαδικασία να φτιάξουμε μία ομάδα με βετεράνους. Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε τα παιδιά του εφηβικού, να τα στηρίξουμε και να τα προστατεύσουμε βέβαια κιόλας. Να βάλουμε κάποιους παίκτες να παίξουν, οι οποίοι θα μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα και να βοηθήσουν τα νέα παιδιά.

Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα αλλά ούτε και τα όποια έμπειρα παιδιά που θα παίξουν να αναδείξουν την προσωπικότητα τους και να βάζουν 50 πόντους. Ο στόχος είναι τα νέα παιδιά που θα έρθουν όπως ο Γκιουλέας, ο Κωνσταντινίδης ο Μανετάκης, δηλαδή τα παιδιά που θα έρθουν από το παιδικό και το εφηβικό, να βοηθηθούν από τους μεγάλους και να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές. Η επιτυχία για μας θα είναι αν αυτοί αναδείξουν αυτά τα παιδιά και τα εξελίξουν σε πρωταγωνιστές.
Ήδη έχουν επιστρέψει το σύνολο των παιδιών στα γήπεδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε αυτά τα παιδιά σε επαγγελματικά πρότυπα».

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Ο ρόλος του Χρήστου Μαραυγάκη δε θα είναι απλά προπονητής σε τμήματα ακαδημίας. Θα είναι προπονητής σε ένα τμήμα και υπεύθυνος για την εκγύμναση όλων των παιδιών με εξειδικευμένο πρόγραμμα.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στο Ρέθυμνο και είναι μεγάλη μας χαρά, είναι ένα παιδί που προτού κάνει καριέρα σαν προπονητής της Α1 είχε εξειδικευτεί στα αναπτυξιακά τμήματα και τις ακαδημίες. Κατά πάσα πιθανότητα θα προπονήσει την ανδρική ομάδα, αλλά θα έχει και την ευθύνη όλης της ακαδημίας μπασκετικά. Ο Γιώργος Κούμουλος δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι η ίδια η ομάδα και “στρατιώτης” της όλα αυτά τα χρόνια.
Από κει και πέρα, είναι ο Δημήτρης Τσαρουχάς, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας, Ρεθυμνιώτης πλέον και δικό μας παιδί. Ο Γιάννης Γκιουλέας, ο οποίος ούτε αυτός χρειάζεται συστάσεις, είναι πολλά χρόνια ενεργός σε όλα τα τμήματα και “στρατιώτης”. Και είναι και ο Αντώνης Νταλιάνης και ο Γιάννης Γαβαλάκης. Επίσης, είχαμε δύο απώλειες, των Πέτρου Πολοπετράκη και Κώστα Μπαλάφα, οι οποίοι εξήγησαν πως για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους αδυνατούσαν να συνεχίσουν την προσπάθεια, αλλά η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή και για τους δύο».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

«Βέβαια παραμένει ανοιχτό αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή στο γήπεδο. Δηλαδή, εάν υπάρχει κάποιος Ρεθυμνιώτης ή μία ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους αυτό το εγχείρημα και μπορούν να στηρίξουν την ομάδα σε Εθνική κατηγορία έχοντας τα χρήματα, οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση τους, ώστε να αναλάβουν την ομάδα. Χρόνος υπάρχει μέχρι την οριστικοποίηση των ειδικών προκηρύξεων του πρωταθλήματος, καθώς δεν έχουμε κάποια επίπτωση σε ό,τι αφορά στην απόσυρση μας από τη Β’ Εθνική.
Το επαναλαμβάνουμε ότι αν υπάρξει κάποιος που ενδιαφέρεται και μπορεί να πάρει αυτό το βάρος, οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση του, αναλαμβάνει την ομάδα και εμείς εννοείται ότι θα είμαστε στο πλευρό του και θα χαρούμε ιδιαίτερα να δούμε αυτό το εγχείρημα να ευοδωθεί. Απλά οι συνθήκες είναι απόλυτα συγκεκριμένες σε ό,τι αφορά εμάς. Ο αθλητικός νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος και σε ό,τι αφορά σε όλη τη λειτουργία της ερασιτεχνικής ομάδας. Ήδη η γραφειοκρατία και η τάξη που θα πρέπει να επικρατήσει σε όλες τις ομάδες είναι πολύ χρονοβόρα και επώδυνη οικονομικά. Αν κάποια στιγμή υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες η ομάδα έχει και την υποδομή και το “know how” και τα πάντα για να επιστρέψει».

ΖΗΤΗΜΑ ΓΗΠΕΔΟΥ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

«Επίσης, εννοείται ότι στους κυρίαρχους στόχους μας, εκτός από την ανάδειξη των νέων ταλέντων και το κοινωνικό πρόγραμμα, παραμένει το να φτιαχτεί το γήπεδο, το οποίο προχωράει. Ο Σταύρος Καπετανάκης είναι σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Ρεθύμνου. Ο Κωστής Ζομπανάκης έχει έτοιμες τις μελέτες, η υπόσχεση του Περιφερειάρχη έχει ανανεωθεί προς εμάς, ότι δηλαδή υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει το γήπεδο. Δεν είναι εύκολο, δυστυχώς, γιατί μιλάμε για την παθογένεια του ελληνικού δημοσίου και για ένα γήπεδο που είναι εκεί από το 1993 και είναι χωρίς άδεια. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Προσπαθεί αυτήν τη στιγμή και ο Δήμος να τακτοποιήσει ό,τι χρειάζεται. Δε θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν αλλά είναι μία παθογένεια η οποία αντιμετωπίζεται παντού. Προσπαθεί ο Δήμος να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες ώστε να είμαστε καθαροί από πλευράς νομιμότητας και χαρτιών. Ο Κωστής Ζομπανάκης παραμένει ενεργός σε αυτό το κομμάτι. Είναι στο πλευρό μας και το λέω αυτό σε απάντηση διάφορων που ακούγονται στο παρασκήνιο. Στο κομμάτι των παιδιών και της συνέχισης όλων αυτών δραστηριοτήτων παραμένει ενεργός και οικονομικά».

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ASSIST

«Το όνομα θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή Ρέθυμνο Cretan Kings. Είναι αδόκιμο διότι το καταστατικό του Ερασιτέχνη λέει Ρέθυμνο, αλλά έτσι μας ξέρουν και έτσι θα παίζουμε. Δε νομίζω ότι πειράζουμε κανέναν. Αν θέλεις είναι και υποχρέωση μας απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια, γιατί και ο Ερασιτέχνης αν έχει φτάσει σε ένα επίπεδο και έχει προσελκύσει τόσα παιδιά, σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στην ανδρική ομάδα. Είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο. Το Ασίστ θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία και στην ενδοχώρα, απλά ό,τι γίνει θα γίνει βήμα – βήμα και βλέποντας τις νέες προϋποθέσεις που ισχύουν με την πανδημία».

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗ

«Φυσικά, εξακολουθούμε να λέμε ευχαριστώ στον Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος κράτησε ζωντανό το όνειρο για 12 χρόνια. Αυτή είναι η κοινή θέση όλων μας. Δε νιώθουμε να πούμε κάτι διαφορετικό για αυτόν τον άνθρωπο. 12 χρόνια το κράτησε ολοζώντανο. Η ΚΑΕ διαλύεται, καθώς δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει ανενεργό το ΑΦΜ. Αυτό γίνεται μονάχα σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη. Ο Ζομπανάκης δεν έχει αφήσει ως υποχρέωση ούτε ένα ευρώ. Είναι άψογος σε όλα. Άρα δεν υπάρχει λόγος να μείνει ανενεργό.
Από τη στιγμή που γίνεται το γήπεδο και οι συνθήκες γίνουν τέτοιες που επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην Α1, είναι θέμα 5 ημερών να αποκτήσεις καινούριο ΑΦΜ και να δημιουργήσεις μία ΚΑΕ. Μακάρι να φτάσει αυτή η ώρα και θα το ενεργοποιήσουμε σε χρόνο dt. Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι παραπάνω από κύριος».

Αθλητικά

Σε Δημόσια Διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου του Λ. Αυγενάκη

aygenakis.jpg

Σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση (http://www.opengov.gr), η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου, τίθεται απόψε το σχέδιο νόμου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις».
 
«Πρόκειται για την επισφράγιση του πλαισίου της αθλητικής μεταρρύθμισης της Κυβέρνησής μας, με απώτερο στόχο να βρίσκεται ο ελληνικός αθλητισμός σταθερά σε τροχιά βελτίωσης, να αναδεικνύει και να κινητοποιεί ολοένα και περισσότερο τις υγιείς δυνάμεις του» δήλωσε σχετικά ο κ. Αυγενάκης και τόνισε: «Το νοικοκύρεμα που επιχειρούμε, τα "αυτονόητα" που εφαρμόζουμε και δυστυχώς αποτελούσαν εκκρεμότητες πολλών ετών, η τάξη που αποκαθίσταται, με πλήρη διαφάνεια, στο αθλητικό τοπίο της χώρας μας, θα παράσχουν εκείνο το απαραίτητο οξυγόνο για την ανανέωση και θα αναθερμάνουν το όραμα στην αθλητική οικογένεια για τη συνεχή πρόοδο και την ανάπτυξη».

 
Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου συμπληρώνει τον ν. 4639/2019, του περασμένου Νοεμβρίου, με τον περιορισμό των θητειών και τα όρια ηλικίας για τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, την κύρωση της Σύμβασης Macolin κ.α. 

Επιπλέον, με τις διατάξεις που ενδιάμεσα ψηφίστηκαν για τα κωλύματα εκλογιμότητας, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, τον χρόνο διενέργειας των φετινών εκλογών στις Ομοσπονδίες κ.λπ., διαμορφώνεται πλέον η πλήρης εικόνα στο νέο πλαίσιο εφαρμογής και λειτουργίας της αθλητικής μεταρρύθμισης.
 
Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται συνοπτικά τα εξής:
 
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΘΛΗΤΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
- Στις εκλογές Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών απαγορεύεται η δια πληρεξουσίου συμμετοχή.
- Της Εφορευτικής Επιτροπής προΐσταται δικηγόρος ως δικαστικός αντιπρόσωπος.
- Ο εκλογικός κατάλογος για Ενώσεις και Ομοσπονδίες περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο Σωματεία με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ και με ενεργή συμμετοχή στις επίσημες διοργανώσεις την τελευταία διετία.
- Ο εκλογικός κατάλογος υποβάλλεται προς επικύρωση στη ΓΓΑ τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και αναμορφώνεται στο μέτρο που δεν συμφωνεί με το τηρούμενο Μητρώο Αθλητικών Φορέων.
- Οι εκλογές για ΔΣ διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από δύο επιμέρους τμήματα: Στο πρώτο τμήμα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων προέδρων του και στο δεύτερο τμήμα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων μελών. Ο εκλογέας σταυροδοτεί με έναν (1) σταυρό τον υποψήφιο πρόεδρο της προτίμησής του και δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφια μέλη μέχρι τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των προς εκλογή θέσεων.
- Υποψήφιος πρόεδρος που κατά την ψηφοφορία λαμβάνει ποσοστό ψήφων τουλάχιστον 25% των εγκύρων ψηφοδελτίων εκλέγεται μέλος του ΔΣ. 
- Ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας του Δ.Σ εκλέγονται, με απόλυτη πλειοψηφία, από το σύνολο των εκλεγέντων μελών κατά την πρώτη συνεδρίασή του οργάνου, που συγκαλείται με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα.
 
Παράλληλα, στη συγκεκριμένη ενότητα άρθρων του σχεδίου νόμου, απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης στα Σωματεία, τα οποία έχουν περιθώριο δύο (2) έτη να την αποκτήσουν, ειδάλλως διαγράφονται αυτοδικαίως από την Ένωση ή την Ομοσπονδία τους. Επίσης, έως ότου να την αποκτήσουν, δεν μπορούν να μετέχουν σε Πανελλήνιους αγώνες.
 
Επιπλέον, επιτρέπεται πλέον η εγγραφή σε Ομοσπονδία αθλητικών ομάδων Ιδρυμάτων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή εποπτευόμενων από το δημόσια, ενώ οι εκλογές για το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών θα διεξάγονται το τελευταίο τετράμηνο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών.
 
Β. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

- Η σύσταση Ομοσπονδίας για το άθλημα του Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (ατόμων με ακρωτηριασμό ή εγγενή ανωμαλία ενός εκ των δύο κάτω άκρων) θα απαιτεί αποφάσεις τριών (3) σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
- Ορίζεται δικαιότερη και σύμφωνη με τις αρχές του αθλητισμού εκπροσώπηση στην 11μελή ολομέλεια της Διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Μειώνεται σε τέσσερις (4) ο αριθμός των μελών της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ και αυξάνεται σε τρεις (3) η εκπροσώπηση του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών.
- Εισάγεται κώλυμα ταυτόχρονης συμμετοχής στην ολομέλεια της Διοίκησης και στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και σε Διοικητικό Συμβούλιο ή σε άλλο καταστατικό όργανο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι ή οποιασδήποτε άλλης αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες. 
 
Γ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ  ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

- Εν ενεργεία αθλητές θα μπορούν να ασκούν παράλληλα  προπονητική δραστηριότητα, αρκεί να είναι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή, σύμφωνα με τα όσα νομίμως ισχύουν.  Εξακολουθεί να μην επιτρέπεται η δυνατότητα ενός αθλητή να είναι προπονητής στην ίδια ή σε άλλη ομάδα της κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται.
- Εισάγεται η έννοια του «Εκπαιδευτή» των αθλημάτων της σκοποβολής και της τοξοβολίας, προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα αποκλειστικά σε ερασιτεχνικά σωματεία να αναθέτουν την εκπαίδευση των ανηλίκων αθλητών τους σε συγκεκριμένο ατομικό άθλημα ή κλάδο άθλησης, σε εκπαιδευτές με σύμβαση απασχόλησης άνευ ανταλλάγματος (οικειοθελούς προσφοράς), οι οποίοι τυγχάνουν έμπειροι αθλητές και οι οποίοι θα είναι κάτοχοι αντίστοιχου τίτλου «Εκπαιδευτή» της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας. Η άσκηση της δραστηριότητας του «Εκπαιδευτή» δεν υποδηλώνει καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση επαγγέλματος ή επιτηδεύματος.
- Καταργούνται τα κωλύματα μη αναγνώρισης διάκρισης στα σχολικά πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων και μη εγγραφής στον ειδικό πίνακα της ΓΓΑ για μαθητές/τριες που μετεγγράφονται σε Λύκεια της ημεδαπής.
- Επιτρέπεται η μετεγγραφή διακεκριμένου αθλητή σε ΣΕΦΑΑ πλησιέστερα στην έδρα του σωματείου του, εφόσον το πανεπιστημιακό τμήμα εισαγωγής του δεν καλλιεργεί την ειδικότητα του αθλήματός με την οποία σημείωσε τη διάκριση του.
- Χορηγούνται οι παροχές για εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις και σε αρτιμελείς αθλητές - συνοδούς, που αγωνίζονται νομίμως, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς εκάστου αθλήματος, σε αγώνες Ατόμων με Αναπηρίες: Πιλότοι σε αγώνες ποδηλασίας tandem, συνοδοί τυφλών αθλητών στον στίβο, τερματοφύλακες στο ποδόσφαιρο τυφλών και συνοδοί ατόμων με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία στο boccia.
- Αντιμετωπίζεται το θέμα της λειτουργίας και αδειοδότησης των αμιγώς αθλητικών ιππικών εγκαταστάσεων στην χώρα μας που παρά τον αθλητικό τους χαρακτήρα αδειοδοτούνταν ως κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
- Θεσμοθετείται διαδικασία «προαδειοδότησης» των Κ.Α.Ε., προκειμένου αυτές να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας, μέσω ορισμού και ελέγχου από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., ως  διοργανώτρια αρχή, όρων, προϋποθέσεων και κριτηρίων, προτού τον έλεγχο που διεξάγει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής.
- Σε συμμόρφωση με τον WADA, επιτυγχάνεται η πλήρης ανεξαρτησία των ελέγχων ντόπινγκ από τις αθλητικές ομοσπονδίες, οι οποίες δεν θα επωμίζονται πλέον το ετήσιο κόστος. Το αναλαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.), έτσι ώστε να είναι σε θέση να προγραμματίζει και να υλοποιεί ανεξάρτητα και ολοκληρωμένα τον έλεγχο ντόπινγκ στα ερασιτεχνικά αθλήματα.
- Δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού των νησιωτικών περιοχών της χώρας να καλύπτουν, για λόγους ισονομίας, τα αυξημένα έξοδα μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων.
 
Δ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ MAGGLINGEN / MACOLIN
- Συστήνεται η Εθνική Πλατφόρμα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 της Σύμβασης Macolin, η οποία είναι αρμόδια για τη συλλογή πληροφοριών ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων και τη διαβίβαση αυτών στις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς, για τον συντονισμό των δράσεων ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, για τη λήψη και ανάλυση πληροφοριών για παράτυπα ή ύποπτα στοιχήματα σε αθλητικούς αγώνες, που πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και όπου είναι απαραίτητο εκδίδει προειδοποιήσεις. 
Επιπλέον, διαβιβάζει στις δημόσιες αρχές ή τους αθλητικούς οργανισμούς ή φορείς εκμετάλλευσης αθλητικού στοιχήματος, πληροφορίες για πιθανές παραβιάσεις νόμων ή αθλητικών κανονισμών, που αναφέρονται στη Σύμβαση και συνεργάζεται με όλους τους οργανισμούς και τις αρμόδιες αρχές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, περιλαμβανομένων των εθνικών πλατφορμών άλλων κρατών.
- Στο όργανο συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο Αθλητικός Εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Τέλος, επικυρώνονται οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΟΕ, όπως αποφασίστηκε σχετικά στην Ολομέλειά της, αλλά και
- κατοχυρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων - διακριθέντων αθλητών στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, 
- προβλέπεται ότι θα μπορούν να εγγραφούν στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών της ΓΓΑ όσοι πέτυχαν εξαιρετική διάκριση, αρκεί το σωματείο τους να έχει αποκτήσει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση έως τον χρόνο της εγγραφής τους κι ας μην την διέθετε κατά τον χρόνο της αγωνιστικής επιτυχίας τους 
- Ρυθμίζεται η απαιτούμενη αδειοδότηση για την τοποθέτηση σε σχολικούς και δημοτικούς ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους νέας γενιάς αεροϋποστηριζόμενων θόλων για την στέγαση αθλητικών δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπό αυστηρές προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των αθλουμένων και την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και της αισθητικής των πόλεων.