Αθλητικά

Ρέθυμνο: To Σάββατο αποκαλύπτεται

rethymno_cretan_kings.jpg

Η νέα αγωνιστική σεζόν 2019/20 βρίσκεται προ των πυλών, με το Ρέθυμνο Cretan Kings να ετοιμάζεται με νέα όνειρα και φιλοδοξίες, για να προσθέσει περισσότερες επιτυχίες στην πλούσια ιστορία του.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 16.15, οι φίλαθλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καινούρια ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings, στην πρόβα τζενεράλε της, κόντρα στο Λαύριο. Οι 13 καλαθοσφαιριστές  Ανδρέας Χριστοδούλου, Χριστόφορος Ραζής, Τζάρβις Γκάρετ, Πρινς Ουίλιαμς, Κόνερ Φράνκαμπ, Ραφαήλ Λαναράς, Παντελής Μαραγκάκης, Γιώργος Γαρέζος, Μιχάλης Καμπερίδης, Ουέσλι Γκόρντον, Ντέιβιντ Χότον, Δημήτρης Κουρέπης και Ραμόν Χάρις θα φορέσουν… την καλή τους εμφάνιση και θα παρουσιαστούν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», πριν το τζάμπολ της φιλικής αναμέτρησης.

ΖΙΑΓΚΟΣ: «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ»

Ο προπονητής της ομάδας , Βαγγέλης Ζιάγκος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τουρνουά της Ουγγαρίας, κρίνοντας θετικά τον τελικό απολογισμό. «Για αυτό το ταξίδι είχαμε θέσει δύο συγκεκριμένους στόχους. Ο ένας ήταν η αξιολόγηση του βαθμού εμπέδωσης των βασικών αρχών του ομαδικού παιχνιδιού και ο άλλος ήταν η ενδυνάμωση της εσωτερικής συνοχής της ομάδας. Με βάση αυτούς τους δύο στόχους, αυτό το ταξίδι θεωρείται επιτυχημένο. Ικανοποιήσαμε και τους δύο στόχους σε μεγάλο βαθμό. Πράγματι ήταν δύο ιδιαίτερα απαιτητικά φιλικά απέναντι σε ομάδες με ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και ιδιαίτερη η συνθήκη του τελικού του τουρνουά απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ήταν μία χρήσιμη εμπειρία για τη συνέχεια».

Σχετικά με τη σημασία της νίκης και το πόσο θετικά επηρεάζει τον ψυχολογικό τομέα, τόνισε:
«Για μας μετράει και η νίκη στα φιλικά παιχνίδια. Από την πρώτη ημέρα μέσα στους κυρίαρχους στόχους της δουλειάς είναι και η σφυρηλάτηση και διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων. Οπότε η νίκη παραμένει βασική προτεραιότητα. Ακόμα και μέσα από τα φιλικά, από τις απλές προπονήσεις και από μία απλή άσκηση της προπόνησης».

Παράλληλα, ο κόουτς Ζιάγκος μίλησε για την πρόβα τζενεράλε του Σαββάτου απέναντι στο Λαύριο, υπογραμμίζοντας: «Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, θα θέλαμε πολύ μέσα από αυτό το φιλικό να πιστοποιηθεί ο καλός βαθμός ετοιμότητας της ομάδας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία αφενός για να συστηθούν τα νέα παιδιά στους Ρεθυμνιώτες φιλάθλους και από την άλλη να γίνει το τυπικό «restart» αυτής της αμφίδρομης σχέσης που υπάρχει, ανάμεσα στην ομάδα και την τοπική κοινωνία».

Αθλητικά

Πρόσκληση του Αυγενάκη για εθελοντική αιμοδοσία

Ο κ. Αυγενάκης

Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».