Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παναθηναικός: Ζορίστηκε, αλλά πέρασε από τη Λιόν
παο
 clock 01:01 | 31/01/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Η εμπειρία του Κώστα Σλούκα και του Τζέριαν Γκραντ κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό στη Λιόν και του επέτρεψαν να παραμείνει μία νίκη μακριά από την εξάδα και μακριά από εκπλήξεις. Δίχως να πείσουν με την απόδοση τους, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 79-78 της Βιλερμπάν, για την 25η αγωνιστική της Euroleague, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και βελτιώνοντας σε 15-10 το ρεκόρ τους. Στον αντίποδα, η εκ των ουραγών της βαθμολογίας υποχώρησε στο 6-19. 

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε να προηγείται ακόμα και με 15 πόντους, όμως στα τελευταία λεπτά χαλάρωσε υπερβολικά. Αυτό έδωσε στη Βιλερμπάν την ευκαιρία να πλησιάσει στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρει τελικά να ανατρέψει την κατάσταση.

Οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρα πρόσωπα πρωταγωνιστές. Ο Κώστας Σλούκας έκανε ακόμα μία ηγετική εμφάνιση (26π., 3ρ., 9ασ.), δείχνοντας γιατί αποτελεί τον βασικό άξονα της ομάδας. Μαζί του, ο Τζέριαν Γκραντ (15π., 5ρ., 3ασ.) έδωσε πολύτιμες λύσεις, ειδικά όταν το παιχνίδι κόλλησε επιθετικά, ενώ ο Ρισόν Χολμς (11π., 9ρ., 3 μπλοκ) βοήθησε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία φάσεων. 

Από τη Βιλερμπάν που πάλεψε και εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού ξεχώρισε ο Μπράιαν Ανκόλα με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 29-35, 46-55, 78-79

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πιερίκ Πουπέ): Έμπουα 6 (1), Σέλιας 9 (3), Χάρισον, Ανγκόλα 20 (3), Ερτέλ 8 (1), Αζανσά 14 (3), Μάσα 2, Λάιτι, Εντιαγιέ 5 (1), Γουάτσον, Βοτιέ 14, Τραορέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Σορτς 2, Καλαϊτζάκης, Όσμαν 4, Χολμς 11, Σλούκας 26 (4), Ρογκαβόπουλος 5 (1), Γκραντ 15 (3), Τολιόπουλος, Φαρίντ 2, Ερνανγκόμεθ 6, Μήτογλου 8.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis