Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου η Ελίνα Τζένγκο θα προσπαθήσει στον τελικό του ακοντισμού να πετύχει την επίδοση που θα της χαρίσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάσγεται στο Τόκιο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του ακοντισμού με αρκετό άγχος, ωστόσο όπως δήλωσε θα έχει λιγότερη πίεση στον τελικό.
Για να τα καταφέρει έκανε πρώτη βολή στα 59,76, ενώ στη δεύτερη είχε 61,10. Η τρίτη βολή ήταν και η καλύτερη με 61,31 μέτρα. Η οποία και της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό με την 11η επίδοση των προκριματικών.
Πλέον, το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στον σημερινό τελικό. Στον οποίο η 23χρονη αθλήτρια που έχει κορυφαία επίδοση για φέτος τα 64,90μ., θα ψάξει την πολύ καλή βολή που θα τη βάλει στα μετάλλια.
Ο σπουδαίος αγώνας της Τζένγκο είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Οι προσπάθειες των αθλητριών θα αρχίσουν στις 15:05 ώρα Ελλάδος.
Στέλιος Σβολιαντόπουλος