Αθλητικά

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το μοναδικό σενάριο για πρόκριση της Εθνικής

antetokoympo-thanasis.jpg

Μετά την ήττα της Εθνικής Ανδρών από τους Αμερικανούς, το παιχνίδι της Δευτέρας με τους Τσέχους είναι κάτι παραπάνω από τελικός για να προκριθεί στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Κι αυτό διότι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται νίκη επί των Τσέχων με διαφορά 12 τουλάχιστον πόντων στο παιχνίδι της Δευτέρας (9/9, 11:30 ώρα Ελλάδας) και φυσικά οι ΗΠΑ να κερδίσουν τη Βραζιλία.

Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ελλάδας, Τσεχίας και Βραζιλίας (στο 3-2), όπου η Ελλάδα για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει με ελάχιστη διαφορά 12 πόντων την παρέα του Σατοράνσκι. Αν αυτό συμβεί, τότε το μόνο που θα μένει είναι να μην "αυτοκτονήσουν" οι ΗΠΑ στο παιχνίδι που ακολουθεί την ίδια μέρα (9/9, 15:30 ώρα Ελλάδας) με τους Βραζιλιάνους.

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής, τον μοναδικό από τους τέσσερις που μένει "ανοιχτός":
1. ΗΠΑ 4-0
2.Τσεχία 3-1
3. Βραζιλία 3-1
4. Ελλάδα 2-2

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:
ΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΣΕΧΙΑΣ, ΗΤΤΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ*:
1. ΗΠΑ 5-0
2. ΕΛΛΑΔΑ 3-2
-. ΤΣΕΧΙΑ 3-2
-. ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3-2

*Η Ελλάδα για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει με 12+ πόντους την Τσεχία.
Τα κριτήρια στις ισοβαθμίες
Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια:
Πρώτο κριτήριο: Οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια
Δεύτερο κριτήριο: Οι διαφορές στα μεταξύ τους παιχνίδια
Τρίτο κριτήριο: Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
Τέταρτο κριτήριο: Η καλύτερη επίθεση γενικά στον όμιλο.

Αθλητικά

Νάστος: «Ο ΟΦΗ θα καταθέσει ένα σεβαστό ποσό, το παν η αλληλεγγύη»

nastos.png

Ο Ανέστης Νάστος ανήγγειλε μέσα από τον τηλεμαραθώνιο του ΠΣΑΠ και του gazzetta.gr την κίνηση του ΟΦΗ να καταθέσει ένα σημαντικό ποσό στηρίζοντας το εγχείρημα και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης.  

Ο αρχηγός του ΟΦΗ εκπροσώπησε τους Ομιλήτες στον τηλεμαραθώνιο και ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα καταθέσει σημαντικό ποσό στο πλαίσιο του εγχειρήματος. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανέστης Νάστος:

«Το πιο σημαντικό είναι η αλληλεγγύη, ο συνάνθρωπος και αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ, σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους αθλητές. Εμείς σαν παίκτες του ΟΦΗ θα καταθέσουμε ένα σοβαρό ποσό, κάνω έκκληση στους ανθρώπους του Ηρακλείου ότι το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να στείλουν ένα sms».