Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων: Δεύτερος στον κόσμο ο Βασίλης Κακουλάκης του Ωρίωνα Ηρακλείου

κακουλακης
 clock 12:51 | 07/09/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Επιτυχιών συνέχεια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2024, στο Αλγκέρο της Σαρδηνίας.

Ο κολυμβητής του Ωρίωνα Ηρακλείου, Βασίλης Κακουλάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 3χλμ Knockout sprint, που έκανε τη παρθενική του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση.

Ένα εξαιρετικά απαιτητικό αγώνισμα που εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις. Αρχικά, οι 57 αθλητές που συμμετείχαν, κολύμπησαν 1500μ. χωρισμένοι σε δυο γκρουπ. Ο Χριστοδούλου προκρίθηκε για τη συνέχεια ως 8ος από τη πρώτη σειρά με χρόνο 16:38.10 και ο Κακουλάκης πέρασε επίσης ως 8ος με 16:37.20. Στα ημιτελικά, οι 20 αθλητές που συνέχισαν, κολύμπησαν 1000μ. για να προκριθούν οι 10 για τον τελικό. Ο Κακουλάκης πέρασε ως 9ος με 10:23.30, ο Χριστοδούλου με 10:23.90 ήταν 12ος. Ο 10ος που προκρίθηκε ήταν οπ Ντελγκάδο από το Μεξικό με 10:23.70.

Στον τελικό, οι φιναλίστ κολύμπησαν 500μ. Εκεί κρίθηκαν όλα. Εκεί κρίθηκαν τα μετάλλια, εκεί όλοι ξεκίνησαν από το μηδέν. Ο Βασίλης Κακουλάκης τα έδωσε όλα, ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει, σε μια απίστευτη κούρσα που όλα κρίθηκαν στην χεριά. Νίκησε ο Ιάπωνας Καϊτο Τσουχιμόρι με 5:54.10. Ο Κακουλάκης ακολούθησε με 5:54.50, τρίτος ακολούθησε ο Γάλλος Σαχά Βελί με 5:54.60. Με 5:54.70 ήταν τέταρτος ο Ούγγρος, Κόβακς-Σέρες.

Στη 12η θέση κατατάχθηκε ο Άγγελος Χριστοδούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεφανουδάκης για το χάλκινο στους Παραολυμπιακούς: «Σίγουρα μιλάει η Κρητική ψυχή, είμαστε περήφανοι για την χώρα μας»

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Πασχαλίδου πήρε το χάλκινο κι έγραψε ιστορία στο Παρίσι (βίντεο)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis