Επιστροφή στις νίκες θέλει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα Τρίτη (31/03 20:00, ALPHA) την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη σε φιλική αναμέτρηση.
Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως ευκαιρία για βελτίωση και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης ενόψει του Nations League, όπου τους περιμένει ένας απαιτητικός όμιλος με Σερβία, Γερμανία και Ολλανδία.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά μετά το 2022, όταν σε φιλικό αγώνα η Ουγγαρία είχε επικρατήσει με 2-1. Η Ελλάδα ταξίδεψε με απουσίες, καθώς εκτός βρίσκονται ο Μαυροπάνος λόγω διάσεισης και ο Κοντούρης που ενσωματώθηκε στην Ελπίδων, ενώ ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν με τους Κωνσταντέλια, Καρέτσα και Ζαφείρη να μη συμμετέχουν στην προπόνηση της Δευτέρας λόγω ασθένειας και να είναι αμφίβολοι.
Στο παιχνίδι με την Παραγουάη, ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, με μόλις δύο παίκτες, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον Παντελή Χατζηδιάκο, να αγωνίζονται σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ένα από τα βασικά ζητούμενα για την Ελλάδα είναι η βελτίωση στη δημιουργία, τομέας στον οποίο παρουσίασε αδυναμίες απέναντι στους Λατίνους.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο της Εθνικής που είναι το Nations League κι έπειτα τα προκριματικά του Euro.
«Για να αλλάξουμε προφίλ πρέπει να αλλάξω πρώτα εγώ να αλλάξω τρόπο σκέψης, βάσει και του υλικού και της διάθεσης που έχουμε. Τρόπο παιχνιδιού μπορεί να αλλάξουμε βάσει και του αντιπάλου ή μπορεί και επειδή να αλλάξει και ο αντίπαλος», τόνισε για το αν πρέπει να γίνει πιο κυνική η Εθνική.
Η Ουγγαρία επιδιώκει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σλοβενίας την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η Ελλάδα θέλει να αντιδράσει μετά την ήττα με 1-0 από την Παραγουάη.
Η Ουγγαρία είχε βρεθεί σε πλεονεκτική θέση στα προκριματικά, συγκεντρώνοντας επτά βαθμούς στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της και χρειαζόταν μόλις μία ισοπαλία εντός έδρας απέναντι στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας για να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ. Ωστόσο, η ανατροπή στο φινάλε, με το χατ-τρικ του Τρόι Πάροτ, της στέρησε την πρόκριση και παρέτεινε την απουσία της από το Μουντιάλ.
Παρά τις συνεχόμενες συμμετοχές της στα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η Ουγγαρία παραμένει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1986 και πλέον καλείται να περιμένει την επόμενη ευκαιρία, έχοντας μπροστά της το Euro και το Nations League για να ανακτήσει ρυθμό και αυτοπεποίθηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 94-101: Κυρίαρχος και αήττητος στο επεισοδιακό ντέρμπι