Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι με στόχο να εντάξει στο ρόστερ του έναν παίκτη για τη μεσαία γραμμή, μετά την παραχώρηση του Νταν Γκλάζερ που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία και τη Νίζνι.
Η ομάδα της Κρήτης φέρεται να κινείται για την απόκτηση του 24χρονου αμυντικού χαφ Αλεξάντρ Φλιπονό, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη φανέλα της Κονκαρνέ.
Έπειτα από τον υποβιβασμό της τελευταίας στην Γ’ κατηγορία ο ίδιος έμεινε ελεύθερος.
Ο Φλιπονό έχει γεννηθεί στιος 26/1/200 στην Μασσαλία και αποτελεί προϊόν της ακαδημίας νέων της Μαρσέιγ, από το 2011. Προήχθη το 2017 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 26 Απριλίου 2019, για 3 χρόνια.
Έγινε ο κάτοχος του ρεκόρ εμφάνισης για τη Μαρσέιγ 2 με 63 συμμετοχές όταν έφυγε το 2021. Εντάχθηκε στη Σέτ ως δανεικός για τη σεζόν 2021-22 στην Σαμπιονά Νασιονάλ όπου έκανε 27 εμφανίσεις. Πήρε μεταγραφή στην Ανεσί στην Ligue 2 τον Ιούνιο του 2022 ενώ τον Αύγουστο του 2023, ο Φλιπονό εντάχθηκε επίσημα στην Κονκαρνό της Ligue 2 όπου συνολικά είχε 33 συμμετοχές σε μια πλήρη σεζόν, με την ομάδα του πάντως να υποβιβάζεται.
Πριν από τρία χρόνια είχε ένα σοβαρό τραυματισμό(χιαστούς) αλλά τον ξεπέρασε ενώ έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές της Γαλλίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Euro 2024: «Οράνιε» και «λιοντάρια» με φόντο τον τελικό του Βερολίνου
O νεότερος σκόρερ των Εuro Γιαμάλ το χει ξανακάνει στους Γάλλους(vid)