Αθλητικά

ΟΦΗ: Η παρουσίαση του Νίκου Νιόπλια (video)

νιοπλιας

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου της παραμονής εξέφρασε ο νεος τεχνικός του ΟΦΗ , Νικος Νιόπλιας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του από τη  διοίκηση της Κρητικής ομάδας .’’Ξανά καλούμε σε μια δύσκολη στιγμή που έχει το σωματείο μας, με δουλειά, αγάπη και εκτίμηση που έχουμε σε αυτό το σύλλογο για να μπορέσουμε να βγούμε από την δύσκολη στιγμή. Στόχος μας και πίστης μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε τις καταστάσεις, τις δυσκολίες που έχουμε αλλά δεν κοιτάμε την αυριανή ημέρα κοιτάμε να είμαστε στις 15 Μαιου στην Super League. ‘’τόνισε ο Μακεδόνας τεχνικός

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιώργος Σαμαράς είπε για την επιλογή του Νίκου Νιόπλια:'' Εύχομαι υγεία σε όλους στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Θα ήθελα να παρουσιάσω αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση τον κ. Νιόπλια. Ένας άνθρωπος όπου κοντά 40 χρόνια είναι μέλος της ομάδας και ιστορία της ομάδας Στις καλές και στις κακές στιγμές. Ένας άνθρωπος με τον απόλυτο σεβασμό από όλους μας. Εύχομαι το καλύτερο, με θετική ενέργεια και την απόλυτη στήριξη όλων μας. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για τον Νίκο. Είναι εδώ όπως και εμείς για να βοηθήσει την ομάδα.΄΄

''Θέλουμε αποτελέσματα''

Ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει πολλά τώρα και συμπλήρωσε οτι τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε σε αυτή τη χρονική περίοδο για την ομάδα:

''Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Τώρα θέλουμε τα αποτελέσματα. Στα πλέι άουτ, όλοι ξεκινάμε σχεδόν με τους ίδιους βαθμούς. Αν γυρίσουμε πίσω και σκεφτούμε πόσο καλή ομάδα ήμασταν, να βγάλουμε και τώρα το πιστεύω μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό ματς τι χρειάζεται. Η αυτοπεποίθησή μας είναι κάτω τώρα, όμως με την συνεργασία όλων μας, δεν είναι εύκολο δεν είναι δύσκολο.

Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι. Έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, ξέρω που βρίσκομαι και αυτό μου δίνει μεγάλη άνεση. Αν γυρίσω πίσω το χρόνο και κοιτάξω την καριέρα μου ποτέ δεν ήταν εύκολα. Πάντα με την πίστη και την αυτοπεποίθηση τα κατάφερνα. Ούτε το 2005 όταν πήγα στην Εθνική Νέων και πήγα τελικά Ευρώπης, όπως και των Ελπίδων, ούτε όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, στον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και γιατί όχι και τώρα; Δεν είναι απλώς μια ομάδα για εμάς, είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ άνθρωποι του Ηρακλείου, 38 χρόνια μένω εδώ, κάθε μέρα έβλεπα τον ΟΦΗ, πόσο μάλλον όταν ήμουν δύο χρόνια στην ομάδα. Γνωρίζω το ποδόσφαιρο καλά, ξέρω τους παίκτες. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολη στιγμή, όμως γι αυτά είμαστε εδώ.''

Για την ένταση και το πάθος που έλειπε από τους παίκτες στα περισσότερα παιχνίδια ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε: “Αυτή τη στιγμή είμαι δύο μέρες προπονητής. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν όντως, όμως όταν παίζεις καλά και παίζεις και δεν παίρνεις αποτέλεσμα μας επηρέασε πάρα πολύ. Πάντα σκεφτόμαστε ότι ότι και να κάνουμε θα χάσουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Πως θα το κάνουμε; Θα πρέπει να βγάλουμε τον χαρακτήρα, έχουμε έμπειρους παίκτες, να κάνουμε ένα καλό γκρουπ γιατί πρέπει να βγάλουμε χαρακτήρα”.

Για το αν σκεφτόταν στην αρχή της σεζόν την πτωτική πορεία ο Νίκος Νιόπλιας είπε“Όχι δεν την περίμενε κανείς. Όλοι ακόμα και οι φίλαθλοι, οι αντίπαλοι προπονητές μας θεωρούσε καλή ομάδα. Όμως δεν θέλει αρκετά για να φύγει η κατάσταση. Σίγουρα χάσαμε πολλούς σημαντικούς παίκτες τον προηγούμενο χρόνο στο παιχνίδι που παίζαμε. Χάσαμε χρόνο με τα παιδιά. Πάλι είχαμε παίκτες όμως δεν είναι το υλικό μας για να παίζει τόσο χάλια.

Για τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ ο Νίκος Νιόπλιας σχολίασε: “Αμα κοιτάξω αυτό θα χάσουμε τον δρόμο μας. Θα κοιτάξουμε αυτά τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω με τον τρόπο που γνωρίζω για το παιχνίδι, φυσικά και πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Φυσικά και πρέπει να ανέβει το ηθικό των παικτών μας. Παιχνίδι με παιχνίδι αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν είμαστε εμείς καλά θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Δεν είναι τώρα το παίξαμε καλά, πρέπει να παίρνουμε βαθμούς”.

Για τις πιθανότητες που έχει ο ΟΦΗ για παραμονή:  Όσες έχουν όλες οι ομάδες. Εγώ έχω πίστη στην ομάδα και έχω 100%. Το καλοκαίρι θα είχαμε μια εύκολη σωτηρία, μια καλύτερη θέση, πιο άνετοι. Τώρα όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τις στιγμές και το τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Είναι διαφορετικές σκέψεις τώρα από ότι ήταν πριν 2 μήνες”.

Για το αν βλέπει διαφορά του τώρα από τα μπαράζ της Ρόδου όταν ήταν παίκτης: “Όταν ήμουν παίκτης δεν με ένοιαζε τίποτα. Ήξερα ότι ήμουν δυνατός. Παίζει ρόλο. Εξαρτάται τον άνθρωπο. Έχουμε τον Ντε ΓΚούζμαν, Καστάνιος, Γιαννούλη. Δεν έχουμε μικρά παιδιά, πρέπει μόνος σου να το ξεπερνάς αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Πρέπει όλοι μαζί, ανάλογα με την στιγμή. Τώρα έχεις την πίεση, αλλά όποιος δεν μπορεί γιατί ασχολιουμαστε με αυτό το άθλημα. Είναι για τους δυνατούς και τίποτα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα”.

Για την φυσική κατάσταση ο Ν. Νιόπλιας είπε: “Ο χρόνος που δουλεύεις είναι το καλοκαίρι. Φέτος δεν είχαμε αρκετό χρόνο. Τώρα πας για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Φυσικά θα πρέπει να έχεις ένταση, μια φιλοσοφία, ένα τρόπο. Πρέπει να βελτιώσουμε την στατική φάση και ότι πρέπει να βελτιωθεί θα το δουλέψουμε”.

Ο Γιώργος Σαμαράς για την αλλαγή προπονητή

Ο Γιώργος Σαμαράς σε ερώτηση αν καθυστέρησε η διοίκηση να αλλάξει προπονητή τόνισε: “Είναι μια υποθετική ερώτηση για το αν αργήσαμε ή όχι. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους, προσπαθούμε μέσα από την θετική μας σκέψη να βοηθάμε είτε τον προπονητή, είτε τους παίκτες που δουλεύουν για την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος η κατάλληλη στιγμή ήταν το Σάββατο και μετά η διαδικασία ήταν άμεση χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, ότι η ψυχολογία τους είτε είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είτε θετικό πρέπει να κοιτάνε την επόμενη ημέρα”.

Όσο για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε: “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, όμως θα απαντήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Σίγουρα θα γίνει μια τέτοια συζήτηση στο τέλος της χρονιάς. Δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι προς θεού. Εδώ είμαστε για να απαντήσουμε το οτιδήποτε την κατάλληλη στιγμή. Ο σχεδιασμός ήταν να μπει ένας παίκτης στην θέση 9. Εκείνη την περίοδο  είχαν γυρίσει παίκτες και δεν ήταν οικονομικό. Έχουμε 31 παίκτες και θεωρούμε ότι η ομάδα είναι καλά, έχει την ποιότητα. Η βάση υπάρχει από πέρυσι, δεν έγιναν τεράστιες αλλαγές. Τους πιστεύουμε στους παίκτες, να μείνουμε υγιής και με τον σωστό χαρακτήρα”.

Σαμαράς: Δεν αλλάζει το πρότζεκτ

 “Το πρότζεκτ δεν μένει στην άκρη προχωράει κανονικά, όμως η ακαδημία λόγω covid δεν έχει δουλέψει. Το κύριο πρότζεκτ με έργα και βελτιώσεις στο ΒΑΚ και “Γεντί Κουλέ” προχωράνε κανονικά”

Σε ερώτηση αν αλλάξει το πλάνο σε περίπτωση υποβιβασμού ο Γ. Σαμαράς είπε: “Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο θετική σκέψη. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την θετική πλευρά. Πάντα προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο από τον κάθε ένα. Κοιτάμε την θετική πλευρά. Δεν μπορούμε να λέμε για το μπάτζετ άμα πέσουμε ή όχι. Είναι δύσκολο ναι, όμως πιστεύουμε στο θετικό. Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, να κάνει την κριτική του, όλα οκ, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε στον στόχο μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτό το κομμάτι καλώς. Όποιος θέλει την αρνητική σκέψη, εμείς θα απέχουμε”.

Για τους τραυματισμούς ο Γιώργος Σαμαράς είπε: “Τα περισσότερα παιδιά από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τώρα το έχουν πάει σερί. Δεν έχουν ξεκουραστεί, είναι παιδιά που έχουν παίξει 60-70 σερί παιχνίδια. Είναι φυσιολογικό και παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Πρέπει να διαχωρίσουμε τους τραυματισμούς. Το ένα είναι τα σπασίματα, τα κατάγματα, οι χιαστοί και το μυϊκό. Για το πρώτο σκέλος δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι η ατυχία του ποδοσφαιριστή. Για τους μυϊκούς τραυματισμούς θεωρώ ότι είναι φυσιολογικά λόγω των συνθηκών από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα”.

Για την προσθήκη Φυργάδη στο ιατρικό επιτελειο: Υπήρχαν κάποιες αλλαγές στον τελευταίο χρόνο στο ιατρικό επιτελείο . Πάντα υπήρχε σαν εξωτερικός συνεργάτης δεν άλλαξε κάτι.

 

Παρακολουθήστε την παρουσίαση του  νέου προπονητή  του ΟΦΗ, Νίκου Νιόπλια από τη διοίκηση της Κρητικής ΠΑΕ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Champions League: Ντέρμπι πρόκρισης σε Τορίνο και Σεβίλλη

 

Αθλητικά

Ευρωπαϊκές ''μάχες'' απόψε για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ολυμπιακός παοκ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (3/8) στις 10μμ τη Λουντογκόρετς, στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Tο ματς θα μεταδοθεί από το MEGA.

 Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια», ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Σπαρτάκ Μόσχας-Μπενφίκα, Γκενκ-Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μονακό-Σπάρτα Πράγας, ενώ το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 3 Αυγούστου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)         22:00

Μάλμε (Σουηδία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μίντιλαντ (Δανία)

Γκενκ (Βέλγιο)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Κλουζ (Ρουμανία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Μονακό (Γαλλία)

Τετάρτη 4 Αυγούστου

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Λέγκια Βαρσοβίας

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Βήμα πρόκρισης αναζητά ο ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία

Ενα σκορ που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στα play offs του Europa Conference League, είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ, που φιλοξενείται (03/08, 21:45 OPEN TV) από την Μποέμιανς στην Ιρλανδία, για τον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού γύρου στην νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.

    Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια», επικρατέστερες για την πρόκριση στην επόμενη φάση, είναι οι  Σιβασπόρ, Βασιλεία, Ρίγα, Πάσος Φερέϊρα, Φέγενορντ, Γάνδη, Αμπερντίν, Τραμπζονσπόρ, Αντερλεχτ και Φίτεσε, ενώ το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Τρίτη 3 Αυγούστου

Μποέμιανς (Ιρλανδία)-ΠΑΟΚ  21:45

Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία)-Φόλα Ες (Λουξεμβούργο)

Πέμπτη 5 Αυγούστου
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-ΗΒ Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Τέουτα (Αλβανία)
Ρίγα (Λετονία)-Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
Πρίστινα (Κόσοβο)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)
Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)-Σίβασπορ (Τουρκία)
Κουόπιο (Φινλανδία)-Αστάνα (Καζακστάν)
Σότσι (Ρωσία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)-Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Σάντα Κλάρα (Πορτογαλία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Ουίπεστ (Ουγγαρία)-Βασιλεία (Ελβετία)
Κόλος Κοβαλίβκα (Ουκρανία)-Σαχτέρ Καραγκάντι (Καζακστάν)
Ελφσμποργκ (Σουηδία)-Βελέζ (Βοσνία)
Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία)-Λαρν (Β. Ιρλανδία)
Λουκέρνη (Ελβετία)-Φέγενορντ (Ολλανδία)
RFS (Λετονία)-Γάνδη (Βέλγιο)
Χιμπέρνιαν (Σκωτία)-Ριέκα (Κροατία)
Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)-Αμπερντίν (Σκωτία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μόλντε (Νορβηγία)
Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Σούντουβα (Λιθουανία)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
Τσουκαρίτσκι (Σερβία)-Χάμαρμπι (Σουηδία)
Τομπόλ Κοστανάι (Καζακστάν)-Ζίλινα (Σλοβακία)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Οσιγεκ (Κροατία)
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-ΛΑΣΚ (Αυστρία)
ΑΕΛ Λεμεσού (Κύπρος)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Ντομζάλε (Σλοβενία)
Λάτσι (Αλβανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Φίτεσε (Ολλανδία)-Ντάνταλκ (Ιρλανδία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Champions League: Ο Ολυμπιακός με τον νικητή του Μάλμε-Ρέιντζερς, άν περάσει τη Λουντογκόρετς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου (video)