Αθλητικά

ΕΠΟ: Τη Δευτέρα (27/7) αποφασίζει για την αναδιάρθρωση

ΕΠΟ-γραφεία.jpg

Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει από νωρίς φέτος, με την πανδημία του κορονοϊού ωστόσο να δρομολογεί την αναγκαιότητα να γίνει. Τη Δευτέρα (27/7) η ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει μια απόφαση για το πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, εκτός της Super League, αλλά και η κυβερνητική τροπολογία που επιτρέπει αλλαγές στην προκήρυξη ελέω πανδημίας, δημιούργησαν ένα πλαίσιο για να γίνει μια αναδιάρθρωση.

Η απόφαση της ΕΠΟ να προβιβαστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, δημιούργησε ένα τετελεσμένο, ενώ ακολούθησε η απόφαση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Football League. Ετσι, αυτόματα αυξήθηκαν οι ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τη νέα σεζόν, αναγκάζοντας όλες τις διοργανώτριες αρχές να σκεφτούν το δικό τους σενάριο αναδιάρθωσης.

Η Ομοσπονδία έχει στα χέρια της τις προτάσεις που της έχουν ήδη κατατεθεί και περιμένει την άποψη της Super League, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για το ίδιο θέμα. Εκείνη είναι όμως η αρμόδια να λάβει την οριστική απόφαση. Με δεδομένο ότι η σέντρα της Super League έχει οριστεί για τις 12/9, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, καθώς οι ομάδες της Super League 2 και Football League πρέπει να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν για να κάνουν τον σχεδιασμό τους. Οπότε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/7), που έπεται αυτής της Super League, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συζητήσει και θα αποφασίσει για την αναδιάρθρωση.

Αθλητικά

Αυγενάκης: Αθλητικά έργα σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χερσονήσου

goyrnes-mallia8.jpeg

Τα απαραίτητα αθλητικά έργα σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χερσονήσου δρομολόγησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις Γούρνες με τον Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο, σχετικά με τις αθλητικές υποδομές της περιοχής και τις ανάγκες της για ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης επισκέφτηκε το γήπεδο του ΠΑΝΟ Μαλίων με αντικείμενο την ολοκληρωτική αξιοποίηση του υφιστάμενου χώρου, με κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου κι όσες άλλες ανοιχτές δραστηριότητες επιτρέψει η πλήρης εκμετάλλευση της συγκεκριμένης έκτασης.