Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Στις 10 Σεπτεμβρίου η έναρξη της Γ’ Εθνικής

Γ Εθνικη
 clock 16:40 | 21/08/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει κανονικά στις 10 Σεπτεμβρίου. Ακόμα ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, ενώ φέτος δεν θα γίνουν μπαράζ ανόδου, αλλά μπαράζ παραμονής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Έναρξη στις 10 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε συμμετοχή, διοργάνωση εθνικής εμβέλειας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα συμμετέχουν 72 ομάδες, 18 σε κάθε όμιλο, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε 34 αγωνιστικές.

Στη Super League 2 θα προβιβαστούν οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις ομάδες, χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου. Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν απευθείας στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ οι επτά τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δύο ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: η ηττημένη του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι παραπάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν και στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπούσης: “Περήφανος για την ομάδα μας” - Νταμπράουσκας: “Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα''

Μουντομπάσκετ: Αναχώρησε για Μανίλα η Εθνική - Ιτούδης: «Τιμή και πρόκληση να εκπροσωπούμε την Ελλάδα» (βίντεο)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis