Αθλητικά

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο fair play στην Ντόχα (video)

busby-kioh-620x349abc.jpg

Ο Τζόναθαν Μπάσμπι και ο Μπραΐμα Σουντάρ Νταμπό έγιναν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα. Αυτό συνέβη χωρίς να κάνουν κάτι το αξιόλογο αγωνιστικά.
Στην πρώτη προκριματική κούρσα των 5000 μέτρων ο Τζόναθαν Μπάσμπι (Αρούμπα) ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν το τέλος της διαδρομής και ο συναθλητής του Μπραΐμα Σουντάρ Νταμπό (Γουϊνέα Μπισάο), τον βοήθησε να φτάσει στην γραμμή του τερματισμού.
 

Μάλιστα, ο Μπάσμπι αφού πέρασε τη γραμμή, τσέκαρε το χρονόμετρό του, αν και όπως ήταν φυσιολογικό ακυρώθηκε.

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.